Zwitserse Emmentaler
De Zwitserse Gigant. Kazen groter dan de Zwitserse Emmentaler zijn er niet. Ze komen boven de 100 kilogram en al dat zuivel wordt naar hartelust opgegeten. Dat zegt natuurlijk over het enorm goede imago dat de Zwitserse Emmentaler heeft. Gemaakt als bergkaas, al rollend naar beneden, uiteindelijk al schuivend ons mondje in. Zoet-en nootachtig zijn tinten die tijdens verorbering voelbaar zijn.
Smaak
Nootachtig, zoet en licht pikant
Leeftijd
Meer dan acht maanden
Herkomst
Zwitserland
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Nee, gemaakt van rauwe melk
Vetgehalte
45+
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.