Purmer Zacht Belegen
Purmer Zacht Belegen. De zachtheid is daar, de smaak wordt steeds romiger. De tweede leeftijd in de wereld van kaas is er een voor de liefhebber van zachte smaken, toegenkelijkheid, maar wel met de romigheid die een goede kwaliteitskaas te bieden heeft.
Purmer
Het vlaggenschip van Proefkaas. Kwaliteit in haar meest pure vorm. De Beschermde Oorsprong benaming is er niet voor niets. De grazers doen dat van oudsher op de zilte klei van de Purmer Polder. De tot kaas gemaakte melk wordt minder lang in het pekelbad gelegd waardoor het minder zout bevat. Door de langere rijping heeft het een veel rijkere smaak dan de Goudse Kaas. Wat de koe eet, proef je! De Purmer is onze trots, allicht zelfs de trots van Holland, waar in Lutjewinkel al geruim een eeuw onze kazen worden gemaakt.
Smaak
Romig en zacht
Leeftijd
Acht weken
Herkomst
Noord-Holland, Nederland
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gepasteuriseerd
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.