Iedereen lust het...

Wat een prachtig product is kaas toch! Voor diegene die zegt geen kaas te lusten, durven we bijna te zeggen dat ze bezuiden de waarheid spreken. De structuur kan geleerd gegeten te worden, én dan, dán is de kans groot dat er het één naar het ander geprobeerd wordt en dat het kiezen van de favoriete kaas lastig blijkt te zijn. 

Het ontstaan...

Al sinds de oudheid wordt er kaas gegeten.
Dit is per toeval gegaan: De melk van de dieren werd vervoerd in een dierenmaag dat ervoor zorgde dat het melk, door de enzymen in de maag, gestremd werd en daardoor uiteindelijk een harde substantie kwam te ontstaan. Toen men in de peiling kreeg dat de melk gestremd werd in de maag, begon men dingen uit te proberen. Met heel veel diversiteit op de kazenmarkt tot gevolg.

Ook wordt er gesuggereerd dat de beginselen van kaas liggen in de kruiken en potten. Deze waren niet goed schoon, of werden bij het vuur gezet waardoor de vloeistof stolde en op deze manier de eerste kaas ontstond. 

Proeven maar...

Neem een kijkje in het brede scala aan Binnenlandse- en Buitenlandse kazen en laat u verbazen over de prachtige smaken die de kazen u te bieden hebben. De artisanale kazen, gemaakt door de affineurs, maar ook de productiekazen, ter rijping gelegd voor de beproeving van u.

Lof en niets dan hulde!