Picon Azul Hojas
Picon Azul Hojas, een meesterwerk afkomstig uit Asturië, het noord-westen van Spanje. Gehuld in plataanbladeren, waar het binnenste perfect romig is en bomvol blauwaderen. Hij is sterk van smaak, waar het dezelfde schimmel heeft als bijvoorbeeld de Roquefort. Het verschil tussen deze twee is dat de Roquefort met schapenmelk is gemaakt en de Picon Azul Hojas van koemelk, waardoor deze iets toegankelijker lijkt te worden.
Smaak
Romig en pikant
Herkomst
Asturie, Spanje
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gepasteuriseerd
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.