Pecorino Romano
Pecorino Romano, een gigant uit Italië dat gemaakt wordt met onbewerkte schapenmelk. Perfect te gebruiken voor in de keuken, maar onderschat deze kaas ook zeker niet met een goed glas.
''Vergilius, de schrijver van de Aeneis leert ons dat dagelijks 27 gram Pecorino Romano verdeeld werd onder de soldaten van het Romeinse leger om hun energie te geven bij hun landveroveringen.''
Smaak
Licht ziltig en pikant
Herkomst
Sardinië, Italië
Melksoort
Schapenmelk
Gepasteuriseerd
Nee, de kaas wordt gemaakt met gethermiseerde melk
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.