top of page

Pecorino Romano

PrijsVanaf € 4,50
incl.BTW

Pecorino Romano, een gigant uit Italië dat gemaakt wordt met onbewerkte schapenmelk. Perfect te gebruiken voor in de keuken, maar onderschat deze kaas ook zeker niet met een goed glas.

''Vergilius, de schrijver van de Aeneis leert ons dat dagelijks 27 gram Pecorino Romano verdeeld werd onder de soldaten van het Romeinse leger om hun energie te geven bij hun landveroveringen.''

Aantal
  • Smaak

    Licht ziltig en pikant

  • Herkomst

    Sardinië, Italië

  • Melksoort

    Schapenmelk

  • Gepasteuriseerd

    Nee, de kaas wordt gemaakt met gethermiseerde melk

  • Ambacht

    Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.

  • Houdbaarheid

    Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.

Kom gezellig langs

bottom of page