Morbier
De kaas met een laag as! Morbier is een heerlijke zachte kaas uit het gelijknamige dorp in Frankrijk. Doordat de ochtend- en avondmelk gebruikt wordt voor de bereiding van deze kaas het de Morbier een intense en ietwat pikante smaak.Vroeger werd de aslaag gebruikt om het schimmelen van de kaas tijdens de bereiding tegen te gaan. Momenteel dient het voor de aantrekkelijkheid van de kaas, want de as heeft geen enkele smaak.
Smaak
Lichtpikant
Leeftijd
Drie maanden
Herkomst
Frankrijk
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Nee, gemaakt met rauwe melk
Vetgehalte
45+
Stremsel
Dierlijk
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.