Grana Padano
Robuustheid uit Italie. De Grana Padano is één van de meest typerende kazen die op deze aarde gemaakt worden. En de toepassing is divers. Achttien maanden trouwe rust op de planken heeft er voor gezorgd dat het perfect op heel veel gerechten is, en op heel veel borrelplanken. Het is een fenomeen, en hoe fijn is dat om te delen.
Smaak
Pikant en ziltig
Leeftijd
Ruim achttien maanden
Herkomst
Emilia-Romagna, Italie
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Nee, gemaakt met rauwe melk
Vetgehalte
30+
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.