Friese Nagelkaas Oud
Kruidnagels, komijnen en oude kaas; een uitgelezen mogelijkheid om eens flink de smaakpapillen te prikkelen. De kans dat u enthousiast geraakt is groot en daarom presenteert Proefkaas deze ook met trots. Bij het snijden is er van een smeeuige structuur geen sprake meer, het scheurt wat, en de nagels gaan er wat los op drijven. Ideaal om eens lekker een moment te genieten.
Nagelkaas
Nagelkaas kent haar oorsprong in Heeg, Friesland. Nadien vervolgde het haar weg naar Leeuwarden en heden wordt het in Rouveen, Overijssel gemaakt. De Friese Nagelkaas mag zo genoemd worden, omdat het geen beschermde oorsprong benaming heeft. Benieuwd wat een beschermde oorsprong benaming inhoud? Kijk op de hoofdpagina.
Smaak
Kruidig en zeer pikant
Leeftijd
Ruim twaalf maanden
Herkomst
Friesland, Nederland
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gepasteuriseerd
Vetgehalte
40+
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.