top of page
Friese Nagelkaas Belegen

Friese Nagelkaas Belegen

PrijsVanaf € 7,89
incl.BTW

Belegen zuivel met een ietwat broze structuur. Dit komt doordat de kaas minder vet bevat dan de normale Noord-Hollandse kaas. Ook heeft de komijnezaad en de kruidnagels invloed op de onttrekking van het vocht in het zuivel. Maar heerlijk is die, drie maanden oud, dat perfect te snijden is en de kaas zeker niet alleen voor op brood te gebruiken is, maar maak het gewaagd en laat het proeven op het borrelplateau.

  • Nagelkaas

    Nagelkaas kent haar oorsprong in Heeg, Friesland. Nadien vervolgde het haar weg naar Leeuwarden en heden wordt het in Rouveen, Overijssel gemaakt. De Friese Nagelkaas mag zo genoemd worden, omdat het geen beschermde oorsprong benaming heeft. Benieuwd wat een beschermde oorsprong benaming inhoud? Kijk op de hoofdpagina.

  • Smaak

    Kruidig en pikant

  • Leeftijd

    Drie maanden

  • Herkomst

    Friesland, Nederland

  • Melksoort

    Koemelk

  • Gepasteuriseerd

    Gepasteuriseerd

  • Vetgehalte

    40+

  • Ambacht

    Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.

  • Houdbaarheid

    Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.

bottom of page