Boerenkaas Stolwijker Olijf en Tomaat
Italiaanse sferen in een typisch Nederlands jasje. Olijven en tomaten die her en der verdwaald zitten in het zuivel laten van zich horen, alsook het zuivel dat op zichzelf al doet. De kaas is een meesterlijke bijkomstigheid op de borrelplank, maar zeker ook op tarweproducten.
Smaak
Licht pittig en hartig
Leeftijd
Drie maanden
Herkomst
Zuid-Holland, Nederland
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Nee, gemaakt met rauwe melk
Vetgehalte
50+
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.