Proosdijkaas
Vervaardigd met het geduld van de Proost, zoals er alle tijd genomen kan worden voor de consumptie. Deze proosdijkaas is gemaakt om van te smikkelen, en dat smikkelen kan met deze harde kaas. De kaas is ouder dan deze op de foto doet lijken en is daardoor een perfecte 'borrelkaas'. Intens doch toegankelijk van smaak
Smaak
Lichtzoet en pikant
Leeftijd
Ruim één jaar
Herkomst
Gelderland, Nederland
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gepasteuriseerd
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.