Proefpakketten

Pakketten zijn altijd leuk om weg te geven en minstens zo leuk om te krijgen. Wat voor pakket er samengesteld moet worden blijkt vaak een lastig vraagstuk. Daarom is Proefkaas bezig met een aanbod van pakketten voor verschillende doeleinden, maar altijd om iemand te verblijden met het ingesloten ambrozijn! Uiteraard zijn hierbij de kazen en bieren gecombineerd die passend zijn.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Diverse pakketten

Sale!

Maandpakket Juli

€ 25,95 € 22,00
Sale!
Sale!

Maandpakket Juli

€ 25,95 € 22,00

Eén half jaar is alweer bijna voorbij! Om dat te vieren hebben we gekozen voor een uniek maandpakket: 
 
Het nieuwe maandpakket luidt Proefkaas maar al te graag in! Zes producten, waarbij de helft zojuist de poorten van Proefkaas’ assortiment is binnengekomen. Zes producten, waar het schaap, de geit én de koe onderdeel vanuit maken. Drie bieren, waarbij een wel heel speciale blonde, een donker en een India Pale Ale meegeleverd zijn in het bierassortiment. Een pakket bomvol smaak en diversiteit. 
 
De Schachtknoop van Kompel mag alvast in het glas gegoten worden. De Tartu alsook de Retorta vindt Proefkaas hier super bij passen. De smaak van de truffels in het zuivel en een lichtpittig jasje van de tartu geeft ons zowaar een warm gevoel. De Retorta, met haar wat dikkere beschermlaag van gewassen korst, heeft een prachtig knisperend gevoel al voor het zuivel in aanraking komt met de net getoucheerde pappillen van het bier. Laat de Persille de Rambouillet wat ons betreft nog even met rust. Deze parel onder de geitenkazen, maar zeker ook van de blauwaderkazen wacht geduldig. 
 
Want dit geduld wordt beloond. Gouden Carolus Classic mag getapt worden in het meegeleverde glas, waar nadien de eerste stukjes van de Persille de Rambouillet ter degustatie genomen kan worden. De o-zo verfijnde geitenkaas, dat gemaakt is met de hand op een gecertificeerde biologische boerderij, verdient het om in alle rust gegeten te worden. Het spierwitte zuivel, met dansende aderen smaken het best bij het bier wanneer de mond al is ''voorgedraaid'' met het gerstenat.   
 
De geitenkaas, daar zal heus niets meer van over zijn nu de Sierra Nevada Big Little Thing IPA haar intrede mag maken in het glas. De Retorta Finca Pascualete verdient namelijk alle lof. Het eerder benoemde beschermjasje van de Retorta kan prima tegen de Big Little Thing IPA, maar doe de rits wel eerst open. Het zuivel alleen is namelijk een stuk milder dan tezamen met de korst. De schapenkaas uit Spanje heeft een mooi gewassen korst en ziet er op het eerste oog als een schattig kaasje uit, maar zit wel boordevol smaak.  
 
Het maandpakket is er één uit duizenden, waarbij zes totaal verschillende producten verschrikkelijk dicht bij elkander komen.  
 

Geniet, geniet nooit met mate! 

Sale!

Brokkelende heling

€ 19,95 € 17,95
Sale!
Sale!

Brokkelende heling

€ 19,95 € 17,95

De euro werd ingevoerd, Maxima werd gehuwd, Feyenoord wint de Uefa-Cup! Zomaar enkele gebeurtenissen die zich 19 jaar geleden afspeelden. Brokkelende heling kent vier ''brokkelkazen''. Respectievelijk in de leeftijd van drie, drie, vijf en acht jaar. Negentien jaar natuurlijke rijping hebben deze kazen nodig gehad om tot de smaaksensatie te komen die ze nu zijn. 

De nestor, een acht jaar oude parel, laat de andere kazen voor gaan tijdens consumptie. De Noord-Hollandse Brokkel, vijf jaar geleden uit het pekelbad gekomen, wenst zich alvoor de komijnekaas in de hand. Laatstgenoemde ontsnapte drie jaar geleden uit het zoute water en heeft sindsdien een sublieme smaak ontwikkeld. De in witte jas gehulde geitenkaas, dat boordevol kristal en brokkeligheid zit, kan heerlijk tussen de drie koeienkazen gegeten worden. 

 

Geniet nu, geniet later, want met ruim een kilo aan ''nestors van Proefkaas'' kent het genieten geen haast!

Geniet rustig, te snelle degustatie kan leiden tot vreemde situaties! 


Het begin is fruitig; met de Juice Junkie in het glas, lijkt de Tzatzikikaas het niet te gaan overleven door toedoen van jou enthousiasme. 

 

Daaropvolgend een helling van 6,6%; de Kwaremont wordt bestierd en Le Petit Doruvael verorberd, althans, dat het is advies. 

 

Hierna maken we kennis met de Ierse monnik, heer Feuillien; de ruime 7,5% in de grote fles zorgt ervoor dat er eventueel een glas bij gepakt kan worden. Uiteraard kan de brokkelkaas óf zelf opgegeten worden, óf met de tweede drinker gedeeld worden.

 

Even in kleine pauze inlassen? De Trappistes Rochefort is een 'straf' bier met meer dan 11% alcohol. Bestrijd de dronk met de Gorgonzola Dolce, want wie zegt dat dit enkel een kaas om mee te koken is, begrijpt de intenties waarschijnlijk minder. Deze borrelkaas, in combinatie met de grootheid uit Belgie... Een beter afsluiter voor vandaag? Ondenkelijk!

 

Pakt ondertussen gerust het vloeistof dat stroomt uit de koperen leidingen, want de bundel worsten kunnen ervoor zorgen dat de drang naar een dorstlesser toeneemt.

Op de toer der toegankelijke bieren? 
Westmalle - Extra,
Gebrouwen door Vrouwen - Gin Weizen,
Nozem - Groene Buizerd,
Scheldebrouwerij - Witheer,
Voorschotenbrouwerij - Hoppy Weizen,
St. Feuillien - Blond,
Bertinchamps - Blonde,
Brouwersnos - Frolijke Frans,
Kronenburgerbrouwers - Brug 1936,
Kompel - Bovengronds,
Tureluur - Citroengras Blond, en
Brouwerij de Brabandere - Kwaremont kunnen daarvoor zorgen!

Fantastisch om weg te geven in het houten bierkrat, maar ook heerlijk om zelf op te drinken waar de geschenkverpakking achterwege blijft.

Smeltende kazen en lauwe bieren? Niet met dit pakket! Want deze vier producten worden geleverd in een ruim koeltasje! De Blonde Anouk kan samen met de brandnetelkaas gedegusteerd worden. De Bertinchamps Brune mag tezamen met de Zuid Hollandse oude kaas geconsumeerd worden. Reist gerustig een stukje voor een ideaal moment voor deze producten, want gekoeld blijven ze zeker!

Één hele avond genieten? Dat kan met deze vier producten. La Ramée is een fantastische bierkaas met volmoutige smaak dat in het romige zuivel te proeven valt. Deze sublieme bierkaas kan geproefd worden met het bier uit voorschoten. Voorschotens Tripel (8,4%) heeft een mooi zoetje in zich dat de hoptonen zeker niet onberoerd houdt. 

 

Retorta Finca Pascualete is een oude leider als het gaat om de schapenkazen uit Spanje. Deze rauwmelkse schapenkaas heeft een pikante korst en een heerlijk romig zuivel. Perfect in balans! Alhoewel deze nog mooier wordt met VandeStreek 3565BC (11,2%), een forrmidabel op vaten gerijpt bier. Deze porter liegt er niet om: gerijpt op whisyvaten zorgen voor een rokerig karakter. 

Neem de tijd en geniet! 

Met zo'n ''Grande'' pakket heb je natuurlijk ook recht op het meest begeerde glas!

Wanneer er wordt gestart met de Boerenkaas Lentebock van Neerlandse makelij open je het bal 'Frolijk'. Deze Frolijke Frans, afkomstig uit de achterhoek, vinden wij subliem bij deze Boerenkaas passen. De allemansvriend, zoals we de Boerenkaas toch wel noemen, beslaat de prachtige frisheid van de Pale Ale, dat Frolijke Frans met 4,8% toch wel is.

Vervolgens heb je al het recht om de bergkaas uit Oostenrijk, dat bebloemd is met alpenbloesem te proberen met een iets krachtiger bier. De Guillotine laat zeker geen valbijl op je vallen bij rustige degustatie, dit Belgische bier, dat we een tripel noemen bevat 8,5% alcohol. Dat geeft jou even de tijd om er lekker voor te zitten.

Wanneer je zelf niet zo'n danser bent, kan het blauwflora op tafel veel betekenen. De Brabantse Blauwe* is een mooie starter. Een biologisch blauwaderenkaas dat komt uit genoemde provincie. Waar de boeren aldaar eerder ter kruk de uier melkten, past de etikettering van de Boerken alleen al grandioos bij het 'kazelijke' ambacht. De Boerken is een verwarmend bier van onze zuiderburen dat 9,5% alcohol bevat. Typisch hoe authentiek bier zou moeten zijn. De fles zegt voldoende.

En nu mogen we ein-de-lijk hét glas op tafel zetten. De Blacksticks blue wachten al een heel lange tijd totdat de Pauwel Kwak eindelijk uit de koelkast kan en in het koetsierglas geschonken kan worden. De Blacksticks Blue is een prachtig opvallende blauwaderenkaas die in Engeland gemaakt wordt. De kleuren van deze kaas komen al rustiek over, waar het gestenat een perfecte afsluiter is om lekker lang van (na) te genieten.

*hier wordt momenteel een alternatief voor gepakt. 

Kun jij de naam verklaren? 

Dit verrassingspakket is een hele leuke, want er zit een opbouwend systeem in:

De jonge brandnetelkaas kan zeer goed bij de Blonde Anouk, waar de Hoppy Weizen (gemaakt met veel tarwe) een mooie overgangsetappe naar het robuustere werk bewandeld.

De oude kaas mét kristal evenaart een perfecte smaaksensatie met de Boerken.

En dat alles in een luxueus pakket.

Drie compleet verschillende bieren, met daarbij drie sublieme kazen!
De Christoffel Blond ligt rechts van de Pere Joseph, subtiele smaken die naar elkaar toe komen en elkaar opbeuren.

I Remember My First Check In brengen wij samen met Le Petit DoRuVael, waar het licht zuurtje van het bier magnetiseerd met de Boerenkaas uit Het Groene Hart.

Gouden Carolus Classic wordt ten eerste in meegestuurd glas geschonken, waar er vervolgens genoten kan worden van de combinatie met de Saint Agur, een goede blauwaderkaas die niet alleen de vergevorderde kaaseter kan waarderen.

Met deze vijf kazen creeer je een goedgevulde borrelplank! De Noord Hollandse Pestokaas, Overjarige Komijnekaas, Boeren Extra Belegen, Wasabikaas en de Geitenkaas Brokkel zorgen voor een mooi kleurrijk plateau dit bomvol smaak zit!

Kun jij de naam verklaren?

 

Frolijke Frans, een zachte Pale Ale dat als eerst genuttigd kan worden, alvoor La Guillotine haar opwachting maakt. Start hierbij in de categorie ''vaste geneugten'' met de Brandnetelkaas, waar vervolgens de Goudse oude kaas te wachten staat.

Proefworst

€ 27,50

Proefworst

€ 27,50

Alle worsten van Proefkaas in één pakket! 16 worsten om heerlijk van te genieten.

Proefkaas

€ 9,95

Proefkaas

€ 9,95

Proefkaas! Hét pakket om lekker kazen te gaan proeven. Diverse soorten kaas, elke keer anders. Als de keuze er voor een  hogere klasse ligt, worden de kazen steeds exclusiever. Uiteraard kun je in het opmerkingenveld aangeven wanneer dit niet gewenst is.

Blond, Bruin, Tripel, voor ieder wat wils! De drie klassieke bierstijlen van Bertinchamps inclusief glas. Drie klassieke stijlen, drie halve liters, lekker voor eigen consumptie, maar ook prima te delen. Raadzaam is om van licht naar zwaar te drinken, zo blijft elke smaak heersen bij inname.

Twee grootheden uit de Oostenrijkse stal! De Dreams en de Hagger kunnen gegoten worden in meegeleverd glas. Doet dit wel behoedzaam, want met de 12,2% en 17,5% alcohol en nog meer, veel meer smaak, kan er gerustig van genoten worden met meer dan één. 

Ideaal voor een zelfgekozen cadeau: Kies zelf je producten uit en Proefkaas stopt ze in deze mooie geschenkverpakking! Er kunnen maximaal 6 producten in deze leuke diamantzakken. Prijs is exclusief producten. 

De Echte Loo uit het land van onze zuiderlijke vrienden, die heerlijk zacht van structuur, maar een lekker pikantje in het zuivel heeft zitten. Om het mondelijke ivoor iets meer moeite te laten doen om te vermalen is er een pikante geitenkaas toegevoegd, waar een klein kristal in het zuivel te ontdekken valt. Dit zal tijdens consumptie ook zeker geproefd worden. Waar het kristal overduidelijk waargenomen wordt is in de brokkelkaas, de hardste in zijn soort. Vol van smaak, vol van kristal. Het is een waar kunstwerk.

 

De Troubadour Magma is eveneens van onze Belgische lotgenoten. Een tripelbier, waar de bitterheid van een India Pale Ale te ontdekken valt. Iets alboven deze landsgrenzen is het Chaams Bockbier gemaakt, door haar ''lichtelijke'' alcoholpercentage bevat het subtiele vanilletonen, maar ook zeker de karamel blijft niet uit. Berging heeft ook een Bockbier bij ons achtergelaten die wij graag geproefd zien worden. Een bier met een bittertje, waar zeker een zoetje volgt. De moutsmaken blijven ook zeker niet uit.

Samensmelting! Hoe leuk is dat, een kaas mét bier uit dezelfde stad, dezelfde brouwerij en dezelfde kwaliteit. Genietend van een fris bier met een mooi bijpassende kaas. Ons geluk kan niet op! Dit pakket includeert ongeveer 250gram kaas.

Kasteel Bruin

€ 24,95

Kasteel Bruin

€ 24,95

Het gedateerde bier! Deze unieke geschenkverpakking bevat een fles Kasteel Donker van ruim 10 jaar oud, met 2 bijpassende klassieke kasteelglazen. Het bier heeft haar houdbaarheidsdatum inmiddels gepasseerd, maar dit bier van Kasteel wordt enkel beter naarmate deze ouder wordt. Er kunnen geen garanties gegeven worden op de smaakevolutie, maar doordat dit bier steeds zeldzamer wordt, is deze het proberen meer dan waard! 

Zo dun dat het gewoon door de brievenbus past. Heerlijke harde kazen zo gemakkelijk besteld en groot genoeg om gulzig te genieten! 

Met deze luxueuze geschenkverpakking verras je zeker! Deze blinkende zwarte doos heeft afmetingen van 375x265x65mm en een magnetische sluiting dat zorgt voor een herbruikbare doos! Je kunt zelf de producten selecteren die wij in de doos presenteren. Uiteraard ook mogelijk als losse koop. 

Bierkrat

€ 5,00

Bierkrat

€ 5,00

Zelf het cadeau samenstellen! Dit kon natuurlijk altijd al bij Proefkaas, maar nu kan dit ook in een mooi bierkrat worden geplaatst, perfect voor de bierflessen en stukken kaas. 

Cadeauton

€ 5,99

Cadeauton

€ 5,99

Zelf de geschenkverpakking vullen! Met deze ton kan het pakket naar ieders wens worden vervuld! Uiteraard maken wij het pakket indien gewenst! 

Waardebon

€ 10,00

Waardebon

€ 10,00

Iemand zelf een pakket laten uitzoeken? Dat kan met deze waardebon! Al te verkrijgen vanaf €10,-