Proefpakketten

Pakketten zijn altijd leuk om weg te geven en minstens zo leuk om te krijgen. Wat voor pakket er samengesteld moet worden blijkt vaak een lastig vraagstuk. Daarom is Proefkaas bezig met een aanbod van pakketten voor verschillende doeleinden, maar altijd om iemand te verblijden met het ingesloten ambrozijn! Uiteraard zijn hierbij de kazen en bieren gecombineerd die passend zijn.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Sale!

Maandpakket Mei

€ 28,00 € 25,00
Sale!
Sale!

Maandpakket Mei

€ 28,00 € 25,00

Mei biedt kansen! Met maar liefst acht verschillende producten die allen enorm afwijken van de ander, zit je gebakken! 

Met de Big Little Thing IPA die opgedronken kan tijdens consumptie van de Roucoulons. 

De Orval kan ontplopt worden tijdens het aansnijden van de Chevre Florette.

De Westmalle Extra kan van genoten worden wanneer de blauwe aderen van de Saint Agur doorgesneden worden.

De Spring Haver kan ingeschonken worden wanneer het mes in de Caprimera Liguria wordt gestoken.

 

Maar blijft proberen, maak er een mooi feest van!

9 in 1

€ 31,95

9 in 1

€ 31,95

Genieten zonder grenzen, dat kan met dit pakket! Om te beginnen met de meest zachte kaas:

'Le Petit Doruvael', een zachte boerenkaas uit het 'Groene Hart', die zeker boordevol smaak zit en waarbij de ambacht geproefd wordt.
'De Groene Pesto Kaas', één met Noord Hollandsche melk, waar de romigheid blijft en de kaas een bonk smaak bevat.
'De Oude Geitenkaas', één die haar eerste verjaardag gevierd heeft, maar nog niet de échte robuustheid heeft, maar nog heerlijk toegankelijk is.
'De overjarige Komijnekaas', één die bijna twee wordt en dit wil vieren door haar geuren en kleuren te laten zien. Super van smaak en één voor de echte kruidenliefhebber.

Waar de bieren het liefst in de volgende volgorde het glas treffen:

'Brug 1936', een eigenwijze blonde met acht procent alcohol waar de frisheid van het bier behouden blijft, een goeie starter en een lichtelijk gevaarlijke doordrinker.
'Straffe Hendrik', zeker straf met haar robuuste smaken, waar hoppigheid, moutigheid en een bittertje zeker op het palet passen.
'Biere Bock', vol en krachtig van smaak, zoals de Bock betaamd. Een waarbij de smaken kunnen verschillen, maar niet de goede smaak!
'Paix Dieu', een meesterwerk van 10% die gebrouwen wordt met volle maan. Een tripel die ambachtelijk gebrouwen wordt, die vol van karakter en smaak is.

Snijd alle kazen naar wens, versier de borrelplank met plakjes worst en ontkroon de flessen!

Je hebt niet altijd zin in je lievelingsnummer. Je hoeft niet altijd dat pareltje van die o-zo-geweldige artiest te luisteren.

Zo heb jij na een vruchtbare werkdag zin in een heel ander bier dan wanneer je de wereldproblemen bespreekt. Of bij het kamvuur, tezamen met partnerlief, zal er een andere keus worden gemaakt dan wanneer met met vader (of zoon) samen geniet van de oogst des levens.

Bier is net als muziek.

Vaak zorgt de situatie ervoor waar je voor kiest.

Daarom 10 verschillende soorten bier: Blond, Alcoholarm, Stout, Weizen, Bruin, Bock, Sour, Wit, Tripel en IPA (inclusief glas)

Proefkaas

€ 9,95

Proefkaas

€ 9,95

Proefkaas! Hét pakket om lekker kazen te gaan proeven. Diverse soorten kaas, elke keer anders. 

Weekend

€ 15,00

Weekend

€ 15,00

Al in één! De Troubadour Magma, het vlaggenschip van de Musketiers.
De Toren 1425, de 'Kruittoren' van de Kronenburgerbrouwers.
En probeert daarbij in de gulzigheid die immer wordt gehanteerd, de droge worst met Provenciaalse kruiden, robuust van smaak, heerlijk gekruid.
De Kaasbollen besprenkeld met Noord Hollandsche kaas, want op alle toepassingen kaas moet niet bezuinigd worden, aldus Proefkaas' testpanel.
En om het borrelpakket helemaal compleet te maken: Een echte Boerenkaas, gemaakt met rauwe melk en met de leeftijd van 9 maanden. Ambacht pur sang.

Heerlijk een proeverij voor twee? Met dit divers pakket wordt ''Proeverij'' in huis gehaald!


Waarbij volgens Proefkaas het best gestart kan worden met de Orval en waar zeker een paar stukjes van de Morbier bij geproeft moet worden. Aldus Proefkaas' testpanel.

Nadien kan de St. Feuillien Blond ontkurkt worden en de Juustoportti Grand Reserve aangesneden, want deze combinatie is goud! Daarbij de droge worst van everzwijn als kers op de taart!

Vervolgens wordt de Tripel Karmeliet ingetapt en de Fourme d'Ambert verorbert. Deze combinatie hemelt elkaar op.

Als klapper op de vuurpijl kan het zwarte goud ingeschonken worden en de smaragdenkaas ter monde worden genomen.  (momenteel wordt de Tureluur Stout voor een alternatief vervangen) 

Eens genieten als een Boergondier?

 

Met misschien wel de lekkerste kaasfondue voor twee personen, dat niet zomaar kazen bevat, neen, de fonduekazen bij uitstek zitten samengebonden in deze verpakking. De Gruyère en de Emmentaler, die beide grotgerijpt zijn, staan tegen de opening aan te springen om te verblijden.

Met daarbij het misschien wel lekkerste bruine bier. Boerken is een bier voor levensgenieters met een percentage die stijgt tot 9,5%, maar die tijdens het drinken totaal wordt vergeten door het genieten van het moment an sich. Zoals de boer op zijn krukje zit, zo zal gij wellicht op de sofa het bier ter degustatie nemen.

Of, met misschien wel de lekkerste Tripel. De Paix Dieu, die enkel wordt gebrouwen met volle maan staat al geruime tijd te wachten totdat de beugel van haar hals wordt bevrijdt. De beugel die wat gekneld wordt, maar bij vrijlating gaat de knelling direct over in blijdschap.

De Echte Loo uit het land van onze zuiderlijke vrienden, die heerlijk zacht van structuur, maar een lekker pikantje in het zuivel heeft zitten. Om het mondelijke ivoor iets meer moeite te laten doen om te vermalen is er een pikante geitenkaas toegevoegd, waar een klein kristal in het zuivel te ontdekken valt. Dit zal tijdens consumptie ook zeker geproefd worden. Waar het kristal overduidelijk waargenomen wordt is in de brokkelkaas, de hardste in zijn soort. Vol van smaak, vol van kristal. Het is een waar kunstwerk.

 

De Troubadour Magma is eveneens van onze Belgische lotgenoten. Een tripelbier, waar de bitterheid van een India Pale Ale te ontdekken valt. Iets alboven deze landsgrenzen is het Chaams Bockbier gemaakt, door haar ''lichtelijke'' alcoholpercentage bevat het subtiele vanilletonen, maar ook zeker de karamel blijft niet uit. Berging heeft ook een Bockbier bij ons achtergelaten die wij graag geproefd zien worden. Een bier met een bittertje, waar zeker een zoetje volgt. De moutsmaken blijven ook zeker niet uit.

Verbroedering! Deze grote fles Paix Dieu kan heerlijk gedeelt worden. Waarbij, tijdens het genieten, heerlijke stukjes oude geitenkaas ter verorbering genomen kan worden! 

De Banon, het met rauwe melk bereidde geitenkaasje, gewikkeld in kastanjeblad. De Saint Marcellin, de kaas, als je het wat langer laat rijpen, heerlijk uit te lepelen is. De Queso Romero Oveja, de met rauwe schapenmelk bereidde kaas. En de Bleu d'Auvergne, een kruidige kaas gemaakt in het vulkanisch gebied van Auvergne, toegevoegde blauwstructuur maakt het af.

De Ritterbock van Konig Ludwig, bier van Koniglicher Hoheit, een Duits Bockbier (momenteel komt er een alternatief in). DubbelBock van DutchBargain, een Bockbier met Zeeuwse roots. Tureluur Rozemarijn Tripel, rozemarijn op de kaas, rozemarijn in het bier, succes gegarandeerd. Leffe Blond, de Belgische klassieker, toegankelijk en verfrissend. De ultieme bierkenner? Acht speciale bieren waar er per bier een smaakprofiel beschreven kan gaan worden! Een uitdagend pakket voor de bierliefhebbers, maar ook voor de nieuwsgierige liefhebber die het bierlandschap wil verkennen.

 

 

Samensmelting! Hoe leuk is dat, een kaas mét bier uit dezelfde stad, dezelfde brouwerij en dezelfde kwaliteit. Genietend van een fris bier met een mooi bijpassende kaas. Ons geluk kan niet op! Dit pakket includeert ongeveer 250gram kaas.

Zo dun dat het gewoon door de brievenbus past. Heerlijke harde kazen zo gemakkelijk besteld en groot genoeg om gulzig te genieten! 

Bierkrat

€ 5,00

Bierkrat

€ 5,00

Zelf het cadeau samenstellen! Dit kon natuurlijk altijd al bij Proefkaas, maar nu kan dit ook in een mooi bierkrat worden geplaatst, perfect voor de bierflessen en stukken kaas. 

Cadeauton

€ 5,99

Cadeauton

€ 5,99

Zelf de geschenkverpakking vullen! Met deze ton kan het pakket naar ieders wens worden vervuld! Uiteraard maken wij het pakket indien gewenst! 

De Blonde Anouk met het Blijvertje van brouwerij De Hobbel, gecombineerd met een Petit Tourtain.

Deze Paix Dieu en de oude geitenkaas gaan hand in hand samen! Het pikantje en het kristalletje van de geitenkaas wordt goed geblust door de Paix Dieu. 

Waardebon

€ 10,00

Waardebon

€ 10,00

Iemand zelf een pakket laten uitzoeken? Dat kan met deze waardebon! Al te verkrijgen vanaf €10,-

Kasteel Bruin

€ 24,95

Kasteel Bruin

€ 24,95

Het gedateerde bier! Deze unieke geschenkverpakking bevat een fles Kasteel Donker van ruim 10 jaar oud, met 2 bijpassende klassieke kasteelglazen. Het bier heeft haar houdbaarheidsdatum inmiddels gepasseerd, maar dit bier van Kasteel wordt enkel beter naarmate deze ouder wordt. Er kunnen geen garanties gegeven worden op de smaakevolutie, maar doordat dit bier steeds zeldzamer wordt, is deze het proberen meer dan waard! 

De smid gevangen in Arcen!? Jazeker, de parel van Hertog Jan, de Grand Prestige, komt uit Arcen. De Kolonist van brouwerij Maallust komt uit het voormalig gevangenisdorp Veenhuizen. Barbar wordt geproduceerd door Brouwerij Lefebvre, waarbij het woord ''fèvre'' smid betekent.

Dat kaas- en bier perfect samen blijkt wel als de aroma's van deze kaas de neus bereiken en het zuivel de mond: het bier-achtige opgesnoven, waardoor het ook geproefd wordt. Waarbij hier een heerlijke Kolonist én een Barbar bij gedronken wordt, kan de dag des vaders nauwelijks nog gebroken worden. Dit alles op een prachtige plank gemaakt van mangohout!

Leuk feitje: De mangohouten borrelplank zijn erg duurzaam. Enkel de oude mangobomen die geen vrucht meer dragen worden gebruikt, waardoor een ecologisch verantwoord product ontstaat.