Proefpakketten

Pakketten zijn altijd leuk om weg te geven en minstens zo leuk om te krijgen. Wat voor pakket er samengesteld moet worden blijkt vaak een lastig vraagstuk. Daarom is Proefkaas bezig met een aanbod van pakketten voor verschillende doeleinden, maar altijd om iemand te verblijden met het ingesloten ambrozijn! Uiteraard zijn hierbij de kazen en bieren gecombineerd die passend zijn.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Diverse pakketten

Nu in één van de drie(!) maandpakketten, 1,2,3,4 of 5 extra kazen in 'Proefkaas'! Bij het pakket van €9,95 ontvang je één extra kaas, bij het pakket van €19,95 twee extra kazen, en zo oplopend. Proefkaas, hét pakket om lekker kazen te gaan proeven. Diverse soorten kaas, elke keer anders. Als de keuze er voor een  hogere klasse ligt, worden de kazen steeds exclusiever. Uiteraard kun je in het opmerkingenveld aangeven wanneer dit niet gewenst is.

Nu in één van de drie(!) maandpakketten, 1,2,3,4,5,6 of 7 extra bieren in 'Proefbier'! Bij het pakket van €9,95 ontvang je één extra bier, bij het pakket van €19,95 twee extra bieren, en zo oplopend. Proefbier! Hét pakket om lekker bieren te gaan proeven. Diverse soorten bier, elke keer anders.

Sale!

Maandpakket Oktober: Proefworst

€ 27,50 € 21,95
Sale!
Sale!

Maandpakket Oktober: Proefworst

€ 27,50 € 21,95

Nu in één van de drie(!) maandpakketten van Proefkaas! Proefworst: Alle worsten van Proefkaas in één pakket! 16 worsten om heerlijk van te genieten.

Weekendhapje

€ 9,95

Weekendhapje

€ 9,95

Klaar met de Leffe Blond en de Goudse Jong Belegen? Wil jij de Speciaalbier-en kaas 'scene' betreden? Dan is dit pakket iets voor jou! Met de wereldberoemde Camembert en de iets minder befaamde 'Ovale des Princes'. De naam van tweede genoemde is het proberen al waard. Twee kazen gemaakt van gepasteuriseerde melk, waardoor de toegang tot een hap voor de beginnende kaaseter aanzienlijk wordt vergroot.

 

Met daarbij twee blonde bieren, die de start zullen worden van jouw biercarriere: Brouwerij de Koperen Kat heeft dit bier mey 5% alcohol naar zijn oudste dochter genoemd :Blonde Anouk. Anouk laat van haar spreken, maar Blond dat ze is, is ze ook erg fijn! Te zwijgen over KronenburgerBrouwers die Brug1936 misschien wel special voor dit pakket heeft gebrouwen. 8% vol, waar een aangename doordrinker dit markante bier typeert. 

Sale!

Sagrada Familia

€ 94,00 € 74,00
Sale!
Sale!

Sagrada Familia

€ 94,00 € 74,00

Mag ik de Sagrada Familia presenteren? Er lijkt geen eind aan te komen, maar elk project, elk product is een kunstwerk opzich!

Met vijf héél diverse kazen en bieren. Te beginnen met de ambachtelijke boerenkaas, zo'n negen maanden gerijpt, waar de romigheid lichtelijk is overgegaan naar stevigheid, een kaas met karakter! De Noord-Hollandsche brokkelkaas, 60 maanden op de planken gelegen, totdat die de perfecte smaak voor Proefkaas heeft gekregen. De geitenkaas met walnoot én hazelnoot, perfect romig en uiteraard de noten van noot. De Banon, een geitenkaas gerijpt in kastanjeblad, dit jasje heeft haar sporen in de korst achtergelaten, waardoor deze ietwat smaakt naar natuur. Het geitenpondje, ambachtelijk te Drenthe gemaakt, robuust van smaak, gruizig van structuur. En de perfecte droge worst met eend!


Kom! En vul de glazen met de Tropische Troubadour, die je overigens gratis krijgt, want 18-09-2021 is het al geweest. De oorspronkelijke IPA met 6,5% alcohol heeft tropische tinten door de vruchten die zijn toegevoegd. De St. Feuillien, het blonde bier 7,5% ethanol dat karakter uitstraald, maar ook kruiden laat proeven. Pauwel Kwak, hét koetsiersbier, het glas meegeleverd. Amberkleurig, een mooi lange afdronk en een 'kwak' karamel. St. Feuillien sr., de Grand Cru, grote oogst! Voelbare hoptonen, voelbaar karakter. Het bier dat nagist op fles en 9,5% alcohol telt. De andere middeleeuwse kunstenaar! De op vaten gelegen Troubadour Magma! Eenmalig natuurschoon geleverd in een prachtfles. Een amberkleurig van oorsprong IPA met driemaal de ingredienten van 'normaal' bier. Extra straf dus! Beschik jij straks over één van de 10.000 flessen? Kasteel Bruin, 11%, zit en geniet. De datum ruimschoots gepasseerd, maar immer beter geworden. Evolutie dat haar weerga niet kent.  

Geniet, geniet nooit met mate!

Genieten doe je veelal samen! Allicht is dit pakket daar de uitgelezen mogelijkheid voor. Met de Noord Hollandse Peper/mosterd kaas, de Boerenkaas met Rucola, Boerenkaas met Chilipepers en de Geitenkaas met Brandnetel heb je vier sublieme 'kruidenkazen' in het pakket!

 

Daarbij mag de Goej Klets, Fantastic Haze, Rochefort 10 en 3565BC genuttigd worden. 

 

Wij stoppen het in een fantastisch pakket, waar jij de ontvanger een enorme glimlach doet laten bezorgen!

Uiteraard is het ook mogelijk deze voor jezelf te houden.

Autumn is coming! Met de geitenkaas waar Hazelnoot en walnoot zijn toegevoegd en de geitenkaas omringd door kastanjeblad komt de herfst in zicht. De Dubbelbock van Dutch Bargain creeert het herfstgevoel in het glas waar Tre Fontaine het helemaal afmaakt. 


De herfst om al haar diversiteit en kleuren welteverstaan, want smaak, boordevol smaaksensatie zit dit pakket met vier exclusieve Proefkaas producten. 
En niet de herfst met haar druilerigheid en verdwaasde stormwinden, want daar houden we gewoonweg niet van! 

Waarom Proefkaas specifiek voor dit pakket heeft gekozen? De dagen worden korter, overdag is het heerlijk aangenaam, waar des avonds de koelte in kan slaan. Op dat moment is het tijd om het ambrozijn ter degustatie te nemen en te genieten als nooit tevoren! 

Met deze vijf producten creeer je het perfecte borrelavontuur! 

Met de Fontal, een kaas met subtiele aroma's en heerlijke noottinten, waar de oorsprong zich in Italie vindt.
De Boerenkaas met Bockbier, de romigheid van de boer en de frisheid van de blonde bock, kent haar productie in 'ons' Nederland.
La Ramée, de kaas gewassen in bier, moutig en lichtpikant van smaak, 'gebrouwen' door de franstalige zuiderburen.
Het Meesterwerk van de Fransen; de droge worst gemaakt met hert, proeft naar wild, denkt aan meer.

Waarom de drie elitaire zuivelparels het moeten en kunnen opnemen tegen één bier? Evolutie is het antwoord!


Evolutie is in Proefkaas' optiek een prachtig positief woord; het woord dat veelal doet verbeteren, versterken en veranderen.
Kasteel Bruin kunnen wij eigenlijk naast dit woord leggen. Gebrouwen te 2009 - in de tijd dat Obama dus aan de macht kwam- met 11% alcohol en te drinken tot en met 10-2014, aldus de etikettering. Na twaalf jaar 'rijping' heeft de smaakevolutie toegeslagen! Tijd om het op te drinken!


Specerijen naast het bier! Deze Noord Hollandsche kaas vol specerijen past heerlijk bij de 3565BC uit Utrecht. Eind vorig jaar reikte dit enorm donkere bier al over de drinkcode heen, maar wij hebben hem expres eventjes op een donkere plek gezet. Deze Barrelaged van Vandestreek is er namelijk niet zomaar één! Wat ons betreft is de smaak enkel beter geworden naarmate deze verder heeft gerijpt. 

 

Zo is dat ook met de bijpassende kaas, ongeveer 365 dagen geleden kwam deze kaas uit het pekelbad. Waar nadien mosterd, zwarte peper, ui, koriander, rode paprika, piment, knoflook, chili, peterselie en mierikswortel door de kaas heen zijn getrokken. Dus smaaksensatie pur sang!

Twee producten om u tegen te zeggen! Met de Boerenkaas met Chilipepers en de Rochefort 10 met 11,4% alcohol. Behoeft de naam nog verdere uitleg?

Hoe leuk is dat!? Hollandse geitenkaas met een Amerikaanse India Pale Ale! Deze Hollandse Geitenkaas met daarin het loof van brandnetel combineert formidabel met de Fantastic Haze Imperial IPA van Sierra Nevada. 

Geniet rustig, te snelle degustatie kan leiden tot vreemde situaties! 


Het begin is fruitig; met de Juice Junkie in het glas, lijkt de Tzatzikikaas het niet te gaan overleven door toedoen van jou enthousiasme. 

 

Daaropvolgend een helling van 6,6%; de Kwaremont wordt bestierd en Le Petit Doruvael verorberd, althans, dat het is advies. 

 

Hierna maken we kennis met de Ierse monnik, heer Feuillien; de ruime 7,5% in de grote fles zorgt ervoor dat er eventueel een glas bij gepakt kan worden. Uiteraard kan de brokkelkaas óf zelf opgegeten worden, óf met de tweede drinker gedeeld worden.

 

Even in kleine pauze inlassen? De Trappistes Rochefort is een 'straf' bier met meer dan 11% alcohol. Bestrijd de dronk met de Gorgonzola Dolce, want wie zegt dat dit enkel een kaas om mee te koken is, begrijpt de intenties waarschijnlijk minder. Deze borrelkaas, in combinatie met de grootheid uit Belgie... Een beter afsluiter voor vandaag? Ondenkelijk!

 

Pakt ondertussen gerust het vloeistof dat stroomt uit de koperen leidingen, want de bundel worsten kunnen ervoor zorgen dat de drang naar een dorstlesser toeneemt.

Sale!

De Bevog Familie

€ 59,45 € 50,00
Sale!
Sale!

De Bevog Familie

€ 59,45 € 50,00

De vier meest speciale bieren van de Bevog Brouwerij! Met de Hagger Blue en Pink van het jaar 2020 en de Bevog Dreams en 2021 van dit jaar, kan het geluk niet op! Urenlang plezier en intens smaakgenot! Inclusief de twee glazen

Sale!

Internationale kazen

€ 13,95 € 9,95
Sale!
Sale!

Internationale kazen

€ 13,95 € 9,95

Kazen uit verschillende landen! Met La Ramée, de bierkaas uit Belgie, met romig en moutig zuivel, waar een klein pikantje tevoorschijn komt. Met Fontina, de Italiaanse schoonheid, met halfhard zuivel, volle smaak en karakter. Met Wasabikaas, wasabi; een specerij uit de ietwat scherpe Japanse keuken, wel gemaakt door Neerlandsche kaasmakers! Wasabikaas heeft een scherp en robuust karakter. Met Zuid-hollandsche Oude, gemaakt te Holland, waar de eiwitten zijn gekristaliseerd, het rijpingsproces gedurende één jaar heeft standgehouden en de smaak prachtig in balans is!

Vier kazen, genieten alom!

Sale!

Brokkelende heling

€ 19,95 € 17,95
Sale!
Sale!

Brokkelende heling

€ 19,95 € 17,95

De euro werd ingevoerd, Maxima werd gehuwd, Feyenoord wint de Uefa-Cup! Zomaar enkele gebeurtenissen die zich 19 jaar geleden afspeelden. Brokkelende heling kent vier ''brokkelkazen''. Respectievelijk in de leeftijd van drie, drie, vijf en acht jaar. Negentien jaar natuurlijke rijping hebben deze kazen nodig gehad om tot de smaaksensatie te komen die ze nu zijn. 

De nestor, een acht jaar oude parel, laat de andere kazen voor gaan tijdens consumptie. De Noord-Hollandse Brokkel, vijf jaar geleden uit het pekelbad gekomen, wenst zich alvoor de komijnekaas in de hand. Laatstgenoemde ontsnapte drie jaar geleden uit het zoute water en heeft sindsdien een sublieme smaak ontwikkeld. De in witte jas gehulde geitenkaas, dat boordevol kristal en brokkeligheid zit, kan heerlijk tussen de drie koeienkazen gegeten worden. 

 

Geniet nu, geniet later, want met ruim een kilo aan ''nestors van Proefkaas'' kent het genieten geen haast!

Eén van de sublieme combinaties! De Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen gaat fantastisch gepaard met de Franse Langres!

Twee flessen Gin Weizen om extra van deze combinatie te genieten. Of om met meerdere personen om dit genotvolle moment te delen!

Op de toer der toegankelijke bieren? 
Westmalle - Extra,
Gebrouwen door Vrouwen - Gin Weizen,
Nozem - Groene Buizerd,
Scheldebrouwerij - Witheer,
Voorschotenbrouwerij - Hoppy Weizen,
St. Feuillien - Blond,
Bertinchamps - Blonde,
Brouwersnos - Frolijke Frans,
Kronenburgerbrouwers - Brug 1936,
Kompel - Bovengronds (alternatief) ,
Tureluur - Citroengras Blond, en
Brouwerij de Brabandere - Kwaremont kunnen daarvoor zorgen!

Fantastisch om weg te geven in het houten bierkrat, maar ook heerlijk om zelf op te drinken waar de geschenkverpakking achterwege blijft.

Kun jij de naam verklaren? 

Dit verrassingspakket is een hele leuke, want er zit een opbouwend systeem in:

De jonge brandnetelkaas kan zeer goed bij de Blonde Anouk, waar de Hoppy Weizen (gemaakt met veel tarwe) een mooie overgangsetappe naar het robuustere werk bewandeld.

De oude kaas mét kristal evenaart een perfecte smaaksensatie met de Boerken.

En dat alles in een luxueus pakket.

Met deze vijf kazen creeer je een goedgevulde borrelplank! De Noord Hollandse Pestokaas, Overjarige Komijnekaas, Boeren Extra Belegen, Wasabikaas en de Geitenkaas Brokkel zorgen voor een mooi kleurrijk plateau dit bomvol smaak zit!

Kun jij de naam verklaren?

 

Frolijke Frans, een zachte Pale Ale dat als eerst genuttigd kan worden, alvoor La Guillotine haar opwachting maakt. Start hierbij in de categorie ''vaste geneugten'' met de Brandnetelkaas, waar vervolgens de Goudse oude kaas te wachten staat.

Sale!

Maandpakket Oktober: Proefworst

€ 27,50 € 21,95
Sale!
Sale!

Maandpakket Oktober: Proefworst

€ 27,50 € 21,95

Nu in één van de drie(!) maandpakketten van Proefkaas! Proefworst: Alle worsten van Proefkaas in één pakket! 16 worsten om heerlijk van te genieten.

Nu in één van de drie(!) maandpakketten, 1,2,3,4 of 5 extra kazen in 'Proefkaas'! Bij het pakket van €9,95 ontvang je één extra kaas, bij het pakket van €19,95 twee extra kazen, en zo oplopend. Proefkaas, hét pakket om lekker kazen te gaan proeven. Diverse soorten kaas, elke keer anders. Als de keuze er voor een  hogere klasse ligt, worden de kazen steeds exclusiever. Uiteraard kun je in het opmerkingenveld aangeven wanneer dit niet gewenst is.

Sale!

Trio Bertinchamps + één gratis

€ 12,00 € 11,95
Sale!
Sale!

Trio Bertinchamps + één gratis

€ 12,00 € 11,95

Blond, Bruin, Tripel, voor ieder wat wils! De drie klassieke bierstijlen van Bertinchamps inclusief glas. Drie klassieke stijlen, drie halve liters, lekker voor eigen consumptie, maar ook prima te delen. Raadzaam is om van licht naar zwaar te drinken, zo blijft elke smaak heersen bij inname.

Twee grootheden uit de Oostenrijkse stal! De Dreams en de Hagger kunnen gegoten worden in meegeleverd glas. Doet dit wel behoedzaam, want met de 12,2% en 17,5% alcohol en nog meer, veel meer smaak, kan er gerustig van genoten worden met meer dan één. 

Ideaal voor een zelfgekozen cadeau: Kies zelf je producten uit en Proefkaas stopt ze in deze mooie geschenkverpakking! Er kunnen maximaal 6 producten in deze leuke diamantzakken. Prijs is exclusief producten. 

De Echte Loo uit het land van onze zuiderlijke vrienden, die heerlijk zacht van structuur, maar een lekker pikantje in het zuivel heeft zitten. Om het mondelijke ivoor iets meer moeite te laten doen om te vermalen is er een pikante geitenkaas toegevoegd, waar een klein kristal in het zuivel te ontdekken valt. Dit zal tijdens consumptie ook zeker geproefd worden. Waar het kristal overduidelijk waargenomen wordt is in de brokkelkaas, de hardste in zijn soort. Vol van smaak, vol van kristal. Het is een waar kunstwerk.

 

De Troubadour Magma is eveneens van onze Belgische lotgenoten. Een tripelbier, waar de bitterheid van een India Pale Ale te ontdekken valt. Iets alboven deze landsgrenzen is het Chaams Bockbier gemaakt, door haar ''lichtelijke'' alcoholpercentage bevat het subtiele vanilletonen, maar ook zeker de karamel blijft niet uit. Berging heeft ook een Bockbier bij ons achtergelaten die wij graag geproefd zien worden. Een bier met een bittertje, waar zeker een zoetje volgt. De moutsmaken blijven ook zeker niet uit.

Sale!

Kasteel Bruin

€ 24,95 € 20,00
Sale!
Sale!

Kasteel Bruin

€ 24,95 € 20,00

Het gedateerde bier! Deze unieke geschenkverpakking bevat een fles Kasteel Donker van ruim 10 jaar oud, met 2 bijpassende klassieke kasteelglazen. Het bier heeft haar houdbaarheidsdatum inmiddels gepasseerd, maar dit bier van Kasteel wordt enkel beter naarmate deze ouder wordt. Er kunnen geen garanties gegeven worden op de smaakevolutie, maar doordat dit bier steeds zeldzamer wordt, is deze het proberen meer dan waard! 

Zo dun dat het gewoon door de brievenbus past. Heerlijke harde kazen zo gemakkelijk besteld en groot genoeg om gulzig te genieten! 

Met deze luxueuze geschenkverpakking verras je zeker! Deze blinkende zwarte doos heeft afmetingen van 375x265x65mm en een magnetische sluiting dat zorgt voor een herbruikbare doos! Je kunt zelf de producten selecteren die wij in de doos presenteren. Uiteraard ook mogelijk als losse koop. 

Bierkrat

€ 5,00

Bierkrat

€ 5,00

Zelf het cadeau samenstellen! Dit kon natuurlijk altijd al bij Proefkaas, maar nu kan dit ook in een mooi bierkrat worden geplaatst, perfect voor de bierflessen en stukken kaas. 

Cadeauton

€ 5,99

Cadeauton

€ 5,99

Zelf de geschenkverpakking vullen! Met deze ton kan het pakket naar ieders wens worden vervuld! Uiteraard maken wij het pakket indien gewenst! 

Waardebon

€ 10,00

Waardebon

€ 10,00

Iemand zelf een pakket laten uitzoeken? Dat kan met deze waardebon! Al te verkrijgen vanaf €10,-