Proefpakketten

Pakketten zijn altijd leuk om weg te geven en minstens zo leuk om te krijgen. Wat voor pakket er samengesteld moet worden blijkt vaak een lastig vraagstuk. Daarom is Proefkaas bezig met een aanbod van pakketten voor verschillende doeleinden, maar altijd om iemand te verblijden met het ingesloten ambrozijn! Uiteraard zijn hierbij de kazen en bieren gecombineerd die passend zijn.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Sale!

Maandpakket Februari

€ 28,50 € 25,00
Sale!

Maandpakket Februari

€ 28,50 € 25,00

Heerlijk een proeverij voor twee? Met dit divers pakket wordt ''Proeverij'' in huis gehaald!


Waarbij volgens Proefkaas het best gestart kan worden met de Orval en waar zeker een paar stukjes van de Morbier bij geproeft moet worden. Aldus Proefkaas' testpanel.

Nadien kan de St. Feuillien Blond ontkurkt worden en de Juustoportti Grand Reserve aangesneden, want deze combinatie is goud! Daarbij de droge worst van everzwijn als kers op de taart!

Vervolgens wordt de Tripel Karmeliet ingetapt en de Fourme d'Ambert verorbert. Deze combinatie hemelt elkaar op.

Als klapper op de vuurpijl kan het zwarte goud ingeschonken worden en de smaragdenkaas ter monde worden genomen.  

Spring is coming

€ 23,95

Spring is coming

€ 23,95

Het verassingselement in dit pakket! Proefkaas geeft graag verassingen en daarom adviseren wij het volgende te doen:

Probeer de Tureluur Citroengras Blond (uiteraard in eigen (meegeleverde) glas) eens met de Monte Enebro.
Probeer de Kwaremont eens met de Brabantse Blauwe.
Probeer de Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen eens met de Noord Hollandse Brokkelkaas.
Probeer de Witheer eens met de Almkase.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Want waar een bier met minder alcoholpercentage en kleur toch ideaal bij een smaakvolle kaas past, vindt Proefkaas fantastisch en daarom ook toegankelijk voor een ieder.


Kaasfondue als een Boergondier

€ 8,95

Kaasfondue als een Boergondier

€ 8,95

Eens genieten als een Boergondier?

 

Met misschien wel de lekkerste kaasfondue voor twee personen, dat niet zomaar kazen bevat, neen, de fonduekazen bij uitstek zitten samengebonden in deze verpakking. De Gruyère en de Emmentaler, die beide grotgerijpt zijn, staan tegen de opening aan te springen om te verblijden.

Met daarbij het misschien wel lekkerste bruine bier. Boerken is een bier voor levensgenieters met een percentage die stijgt tot 9,5%, maar die tijdens het drinken totaal wordt vergeten door het genieten van het moment an sich. Zoals de boer op zijn krukje zit, zo zal gij wellicht op de sofa het bier ter degustatie nemen.

Of, met misschien wel de lekkerste Tripel. De Paix Dieu, die enkel wordt gebrouwen met volle maan staat al geruime tijd te wachten totdat de beugel van haar hals wordt bevrijdt. De beugel die wat gekneld wordt, maar bij vrijlating gaat de knelling direct over in blijdschap.

Ode aan de Rode

€ 9,85

Ode aan de Rode

€ 9,85

Proefkaas doet een ''Ode aan de Rode''!

'De Rode' laat men opkijken door haar opvallende kleur, haar opvallende geur. 
'De Rode' heeft iets sierlijks, iets dat blijft kleven, iets opmerkelijks.
'De Rode' is klein van haar eigen, maar doet menigeen laten zwijgen.
'De Rode' is het proberen meer dan waard, het heeft iets dat moeilijk verklaard.
'De Rode' liet mij opkijken vanwege haar opvallende uiterlijk, dat vertel ik ruiterlijk.
'De Rode' liet mij snuffen vanwege haar bijzondere geur, maar alles wilde proberen 'De Rode' te krijgen én daarmee is er niets dat ik nu betreur.
'De Rode' is mijn vriend in opkomst, dus vandaar deze driekoppige bijeenkomst. De trotse koude van weleer

€ 22,95

De trotse koude van weleer

€ 22,95

De Franziskaner Hefe Weisse wel eens geproefd samen met de Saint Nectaire? (De kaas meest zuidelijk gelegen)

De Leffe Blond al gecombineerd met de Brie de Meaux? (De kaas gelegen op Normandie)

De St. Feuillien Blond samen met de Echte Loo verorberd? (De kaas in het noordwesten, nabij Calais)

De La Trappe Quadrupel al eens gedronken samen met het eten van de Brabantse Blauwe? (De kaas in het noordoosten, met de mooie blauwaderen)

Wie jarig is trakteert

€ 5,95

Wie jarig is trakteert

€ 5,95

Het volgende gouden jaar stoppen we alvast vol met ''kruid''! Want we gaan hem knallend tegemoet!

Zaterdag bestaat Proefkaas één(!) jaar, en daarom hebben we nu een tijdelijke aanbieding tot de dertigste:

De Gouden Carolus Classic als genotdrank, met daarbij de smeuigheid van de Noord-Hollandse Kruidenkaas. Dit diep robijnrode bier van de keizer valt heerlijk tegen de kruidige muur van de kaas. En samen proberen ze haar weg te vinden naar het smaakpalet, want die wordt zowaar overdonderd. 

De weiden vol met zoete aardappelen

€ 6,50

De weiden vol met zoete aardappelen

€ 6,50

Het gruis valt heerlijk tezamen met de lichtzoete smaak van het bier! De Almkase, is een kaas uit Sud- Tirol, waar de koeien grazen op de almen en het loeizuivere melk geeft. Deze melk zorgt voor fantastische, lichtpittige kaas met een lichte gruis hierin. Deze kaas vinden wij fantastisch te combineren met het fruitige van de Orango Sweet Potato Beer

Leuk feitje: Een Almkase, zoals Proefkaas die kent, is wel 35 kilo zwaar! 

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Van zacht tot brokkelig

€ 25,00

Van zacht tot brokkelig

€ 25,00

De Echte Loo uit het land van onze zuiderlijke vrienden, die heerlijk zacht van structuur, maar een lekker pikantje in het zuivel heeft zitten. Om het mondelijke ivoor iets meer moeite te laten doen om te vermalen is er een pikante geitenkaas toegevoegd, waar een klein kristal in het zuivel te ontdekken valt. Dit zal tijdens consumptie ook zeker geproefd worden. Waar het kristal overduidelijk waargenomen wordt is in de brokkelkaas, de hardste in zijn soort. Vol van smaak, vol van kristal. Het is een waar kunstwerk.

 

De Troubadour Magma is eveneens van onze Belgische lotgenoten. Een tripelbier, waar de bitterheid van een India Pale Ale te ontdekken valt. Iets alboven deze landsgrenzen is het Chaams Bockbier gemaakt, door haar ''lichtelijke'' alcoholpercentage bevat het subtiele vanilletonen, maar ook zeker de karamel blijft niet uit. Berging heeft ook een Bockbier bij ons achtergelaten die wij graag geproefd zien worden. Een bier met een bittertje, waar zeker een zoetje volgt. De moutsmaken blijven ook zeker niet uit.

Geitenkaas met Paix Dieu

€ 13,50

Geitenkaas met Paix Dieu

€ 13,50

Verbroedering! Deze grote fles Paix Dieu kan heerlijk gedeelt worden. Waarbij, tijdens het genieten, heerlijke stukjes oude geitenkaas ter verorbering genomen kan worden! 

Proeftas

€ 24,95

Proeftas

€ 24,95

Nog niets voor de Bourgondische, visite- of proefavond? Wellicht is dit pakket de oplossing. Een oude geitenkaas, de Twentse Bunkerkaas en de abdijkaas Pere Joseph als kaasinhoud. Sint Christoffel Blond, Hobbel Blijvertje en Brasserie Caulier Paix Dieu heten de bieren. Met als toegevoegde waarde een zak kaaswafels.

Voor ieder wat wilds

€ 27,00

Voor ieder wat wilds

€ 27,00

De Banon, het met rauwe melk bereidde geitenkaasje, gewikkeld in kastanjeblad. De Saint Marcellin, de kaas, als je het wat langer laat rijpen, heerlijk uit te lepelen is. De Queso Romero Oveja, de met rauwe schapenmelk bereidde kaas. En de Bleu d'Auvergne, een kruidige kaas gemaakt in het vulkanisch gebied van Auvergne, toegevoegde blauwstructuur maakt het af.

De Ritterbock van Konig Ludwig, bier van Koniglicher Hoheit, een Duits Bockbier (momenteel komt er een alternatief in). DubbelBock van DutchBargain, een Bockbier met Zeeuwse roots. Tureluur Rozemarijn Tripel, rozemarijn op de kaas, rozemarijn in het bier, succes gegarandeerd. Leffe Blond, de Belgische klassieker, toegankelijk en verfrissend. Surprise Bierbox

€ 21,95

Surprise Bierbox

€ 21,95

De ultieme bierkenner? Acht speciale bieren waar de etikettering niet laat zien om welk biertype het gaat. Een uitdagend pakket voor de bierliefhebbers, maar ook voor de nieuwsgierige liefhebber die het bierlandschap wil verkennen.

 

Na het proefformulier ingevuld te hebben, volgt er bij de antwoorden een uitgebreide uitleg. 

Gekroond pakket

€ 9,50

Gekroond pakket

€ 9,50

Samensmelting! Hoe leuk is dat, een kaas mét bier uit dezelfde stad, dezelfde brouwerij en dezelfde kwaliteit. Genietend van een fris bier met een mooi bijpassende kaas. Ons geluk kan niet op! Dit pakket includeert ongeveer 250gram kaas.

Brievenbuskaas

€ 2,75

Brievenbuskaas

€ 2,75

Zo dun dat het gewoon door de brievenbus past. Heerlijke harde kazen zo gemakkelijk besteld en groot genoeg om gulzig te genieten! 

De geit omringt door bier

€ 17,50

De geit omringt door bier

€ 17,50

Voor de bierproeverij! De Franziskaner kan zich heerlijk laten opvolgen door Blijvertje, waar vervolgens de Kwaremont Blond, St. Feuillien Blond en de Hoegaarden Grand Cru kunnen bruizen in het glas! Hierbij een steeds diverse geitenkaas. 

Bierkrat

€ 5,00

Bierkrat

€ 5,00

Zelf het cadeau samenstellen! Dit kon natuurlijk altijd al bij Proefkaas, maar nu kan dit ook in een mooi bierkrat worden geplaatst, perfect voor de bierflessen en stukken kaas. 

Cadeauton

€ 5,99

Cadeauton

€ 5,99

Zelf de geschenkverpakking vullen! Met deze ton kan het pakket naar ieders wens worden vervuld! Uiteraard maken wij het pakket indien gewenst! 

Proefkaas

€ 10,00

Proefkaas

€ 10,00

Proefkaas! Hét pakket om lekker kazen te gaan proeven. Diverse soorten kaas, elke keer anders. 

Anouk hobbelt door het bloemenveld

€ 9,95

Anouk hobbelt door het bloemenveld

€ 9,95

De Blonde Anouk met het Blijvertje van brouwerij De Hobbel, gecombineerd met een Petit Tourtain.

Vrede met de geit

€ 7,65

Vrede met de geit

€ 7,65

Deze Paix Dieu en de oude geitenkaas gaan hand in hand samen! Het pikantje en het kristalletje van de geitenkaas wordt goed geblust door de Paix Dieu. 

Waardebon

€ 10,00

Waardebon

€ 10,00

Iemand zelf een pakket laten uitzoeken? Dat kan met deze waardebon! Al te verkrijgen vanaf €10,-

Kasteel Bruin

€ 24,95

Kasteel Bruin

€ 24,95

Het gedateerde bier! Deze unieke geschenkverpakking bevat een fles Kasteel Donker van ruim 10 jaar oud, met 2 bijpassende klassieke kasteelglazen. Het bier heeft haar houdbaarheidsdatum inmiddels gepasseerd, maar dit bier van Kasteel wordt enkel beter naarmate deze ouder wordt. Er kunnen geen garanties gegeven worden op de smaakevolutie, maar doordat dit bier steeds zeldzamer wordt, is deze het proberen meer dan waard! 

De smid gevangen in Arcen

€ 16,95

De smid gevangen in Arcen

€ 16,95

De smid gevangen in Arcen!? Jazeker, de parel van Hertog Jan, de Grand Prestige, komt uit Arcen. De Kolonist van brouwerij Maallust komt uit het voormalig gevangenisdorp Veenhuizen. Barbar wordt geproduceerd door Brouwerij Lefebvre, waarbij het woord ''fèvre'' smid betekent.

Dat kaas- en bier perfect samen blijkt wel als de aroma's van deze kaas de neus bereiken en het zuivel de mond: het bier-achtige opgesnoven, waardoor het ook geproefd wordt. Waarbij hier een heerlijke Kolonist én een Barbar bij gedronken wordt, kan de dag des vaders nauwelijks nog gebroken worden. Dit alles op een prachtige plank gemaakt van mangohout!

Leuk feitje: De mangohouten borrelplank zijn erg duurzaam. Enkel de oude mangobomen die geen vrucht meer dragen worden gebruikt, waardoor een ecologisch verantwoord product ontstaat.