Witschimmelkaas

Witschimmelkazen zijn zachte kazen. Deze kazen worden na de productie, wanneer ze aan het drogen zijn, bestrooid met zout en een witschimmel. Deze schimmel groeit mettertijd naar binnen, dus hoe ouder de kaas, hoe zachter van binnen, maar hoe harder de korst.

Brie de Meaux

€ 2,65

Brie de Meaux

€ 2,65

De Boerenbrie! Deze brie met 45+ vet wordt gemaakt in Meaux en laat men rijpen op stro. De brie wordt met rauwe melk bereidt waardoor de smaak intenser wordt. De Brie de Meaux heeft zelfs een van de meest intense smaken van alle witschimmelkazen. De smaak komt het best tot zijn recht wanneer de brie perfect gerijpt is en deze smeerbaar wordt.

 

Biertip: Brouwersnos Frolijke Frans

De ronde, witte abdijkaas! Het kaasje kan op allerlei verschillende manieren gebruikt worden: op een kaasplank, in diverse gerechten, omwikkeld in spek of zo uit ’t vuistje. De Bouquet des Moines is een witschimmelkaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk . Het ronde abdijkaasje wordt gemaakt in een abdij te Aubel evenals de Bleu des Moines en de Delice des Moines. Het heeft een milde, zeer toegankelijke smaak.

 

Biertip: Tureluur Eigen Weizen

Groot geworden door de grote leiders van Frankrijk! Deze kaas, waar een natuurlijk gevormde korst een glad en homogeen binnenste omhuld. Tonen van hazelnoot, honing met een licht gezouten smaak, brengen het toegankelijk karakter in het stenen bakje. 

Biertip:Pimpelmeesch Chaams Bockbier

Camembert

€ 2,20

Camembert

€ 2,20

De Franse klassieker! Camembert is een gepasteuriseerde kaas wat oorspronkelijk uit het gelijknamige Franse dorpje komt. Het kaasje heeft een mooie witte, haast bloemige korst die tijdens de productie hiermee wordt besprenkeld en langzaamaan de kaas ingroeit. Bewaar deze kaas dus ook niet te lang, want dan wordt deze hard en zal de korst eraf gesneden moeten worden, terwijl deze ook een fijne authentieke smaak heeft.

 

Biertip: Achel Blond 8˚

 

Leuk feitje: tijdens de grote oorlog werden per maand meer dan 1 miljoen camemberts geconsumeerd door de soldaten. 

De pikante Camembert! Deze rauwmelkse kaas heeft een ziltige smaak, aangezien de koeien op een steenworp afstand van het strand in Normandie grazen. Deze Camembert heeft een minder romig, maar vollere smaak dan de gepasteuriseerde Camembert. 

 

Biertip:Sierra Nevada Fantastic Haze IPA

Een heerlijk frisse geitenbrie. Deze kaas heeft een heerlijke romige en milde smaak, doch is de smaak sterker dan de roombrie. De geitenbrie heeft een vetpercentage van 45+ en dit proef je. 

 

Biertip: OrvalDeze kaas bevat vegetarisch stremsel.

Chaource

€ 5,30

Chaource

€ 5,30

Een heerlijke, zachte cilinder! Deze kaas, die sinds de 14e eeuw al wordt geproduceerd in het gelijknamige dorp in Champagne, heeft ondanks de rauwe melk een zeer romige en zachte smaak. De Chaource heeft een vetgehalte van 50+ en als je het goed proeft kun je het noot- en fruitachtige proeven.

 

Biertip: Sint Christoffel Blond

Uitgeroepen tot kaas van het jaar in Frankrijk!

De kaas heeft een witte korst met een vrij romige en milde smaak wat ervoor zorgt dat het een allemansvriend is. Dit komt uiteraard ook door het vrij hoge vetpercentage van 60+.

 

Biertip: Kwaremont

Mont d'Or

€ 10,00

Mont d'Or

€ 10,00

De kaas in sparrenhout! Deze heerlijke ovenkaas, die gemaakt is met rauwe melk maakt de borrelplank nog gezelliger. Met een goed brood kan deze volle kaas zeer goed verorberd worden. De smaak is licht pittig en er valt een klein zuurtje te ontdekken. Wanneer de kaas uit de oven wordt gehaald, komt de geur goed tot zijn recht.