Overige kaas

De kazen, die niet onderverdeeld kunnen worden in de door Proefkaas categoriseerde kazen. Uniek dat deze kazen ieder zijn, brengt de kaas op deze pagina nog iets extra met zich mee: er zijn er niet zoveel van. De enigheid van dit gouden wit brengt misschien wel verlegenheid met zich mee, de pracht, de geur, de smaak, maar ook de structuur van dit zuivel valt niet te categoriseren. En dat heeft een reden.

De vulkaan van de Auvergne! Deze kaas uit het Centraal Massief van Frankrijk wordt gemaakt van karnemelk. Het ivoorwitte binnenste, lijkt- en heeft de structuur van een stevige mousse. Deze 'mousse' is gevuld met pepers en knoflook, dat de authentieke smaak van deze Gaperon geeft. De kaas, die 24% vet bevat en +/- 350 gram weegt wordt naarmate deze rijper wordt sterker van smaak.

 

Leuk feitje: Het woord 'gape' betekent karnemelk, hier ontleent hij zijn naam dus aan.

 

Biertip: Gebrouwen door Vrouwen Gin weizen

Kaasfondue kan wat Proefkaas betreft het gehele jaar door! Lekker in de tuin, gezelligheid, heerlijke dippers ernaast, genieten maar! Grotgerijpte kaasfondue! Gemak, eenvoud doch smaak. Deze fondue bevat de Zwitserse kazen Emmentaler en Gruyere, twee fonduekazen bij uitstek. Enkel verwarmen is het devies!

 

Biertip: La Guillotine