Harde Kaas

Deze kazen worden geperst in een vorm en hebben vaak een langere rijpingstijd dan zachte kazen. Hierdoor wordt er meer vocht onttrokken en kan de kaas als ziltig worden ervaren. De kaas heeft een vaste structuur en brokkelt na verloop van tijd.

Dé kaas van Hertog! Dat kaas en bier samen gaan heeft deze kaasmaker wel bewezen! Het meesterwerk van Hertog Jan extra glans gegeven als kaasvorm. Deze kaas, waar bij het aansnijden de aroma's van het mout te ruiken zijn, heeft een heerlijk, licht pikante smaak. 

Biertip: Heerlijk bij de voorganger, maar probeert er eens een Barbar Blond, of een Maallust De Kolonist bij.

De Krokussen uit Oostenrijk! Deze bergkaas met toegevoegde saffraan heeft een prachtig uiterlijk. De oranje gloed die de kaas normaliter van de stof caroteen heeft, heeft de kaas nu van de stamper van de krokus. Een familielid, maar zeker een andere smaak! Wanneer de korst om het zuivel weggesneden wordt blijft er reelijk zacht zuivel over, dat zelfs de mindere kaaseter kan behappen!

Dé Parmezaan! Parmigiano Reggiano is een relatief magere 30+ kaas. De Parmigiano heeft een leeftijd van 36+ maand, wat ervoor zorgt dat het een pikante smaak heeft. De kaas stamt uit de Italiaanse stad Parma en mag ook alleen daar gemaakt worden. Parmigiano is een dochter van de ‘Grana’.

 

Biertip: Trappistes Rochefort 10

Grana Padano

€ 3,35

Grana Padano

€ 3,35

De gruiskaas! Grana Padano is een 30+ kaas wat komt van de Povlakte van Grana en heeft een leeftijd van achttien maanden oud. Dit zorgt dat de Grana Padano een mildere smaak heeft en wat minder kruimelig is dan de Parmigiano Reggiano.

 

Biertip: Trappistes Rochefort 10

 

Leuk feitje: Grana betekent in het Nederlands Gruis. Dit komt door de structuur die wordt gevormd naarmate de kaas langere tijd heeft gerijpt.

Echte Loo

€ 1,99

Echte Loo

€ 1,99

Echte Abdijkaas! Echte Loo komt uit het eeuwenoude stadje Lo en wordt daar sinds oudsher al gemaakt in de abdij.  De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk met een roodbacterie wat zorgt voor een pikante, doch smeuïge smaak, dat komt door het vetpercentage van 50+.

 

Biertip: St. Christoffel Blond

Een 50 maanden oude kaas! De kaas heeft een pikante, doch romige en zoute smaak . Deze brokkelkaas uit Noord- Holland heeft grote zoutkristallen wat zorgt voor een prachtige ervaring bij consumptie.

 

Biertip: Maallust de Kolonist

Peré Joseph

€ 1,99

Peré Joseph

€ 1,99

Een abdijkaas zoals een abdijkaas hoort te zijn! Namelijk klein, romig, halfhard, lichtpikant en met een bruine korst. Alle redenen om deze kaas uit de kaasmakerij van Passendale te degusteren. Niet alleen op de borrelplank, maar ook op brood en uit het vuistje is deze kaas formidabel.

 

Biertip: Hertog Jan- Enkel

De bergkaas uit Twente! Doordat deze kaas, gemaakt in Twente, melk gebruikt van de koeien uit Noord Holland, heeft deze een romige smaak. De Bunker heeft een héél klein kristalletje wat zorgt voor een lekker pikante, zoute smaak en deze heeft een zoetige nasmaak.

 

Biertip: Sint Christoffel Blond

 

Leuk feitje: De Twentse bunkerkaas wordt gemaakt in de voormalige munitiebunkers van Twente.