Harde Kaas

Deze kazen worden geperst in een vorm en hebben vaak een langere rijpingstijd dan zachte kazen. Hierdoor wordt er meer vocht onttrokken en kan de kaas als ziltig worden ervaren. De kaas heeft een vaste structuur en brokkelt na verloop van tijd.

Voorschotens Tripelkaas

€ 6,25

Voorschotens Tripelkaas

€ 6,25

Bierkaas pur sang! Door toevoeging van bier uit Voorschoten aan een kaas uit Voorschoten kan het niet lokaler 'gebrouwen' worden! Deze boerenkaas heeft een lichtpikante smaak dat heerlijk gepaard gaat met de geur en wetenschap van de toevoeging van het bier. 

 

Biertip: (Lichtelijk eigenwijs)  Voorschotens Blond.

Hoe wordt deze kaas gemaakt: Aan de rauwe melk wordt stremsel toegevoegd waardoor de kaas gaat 'stremmen'. Het vocht wordt verwijderd van het gestremde melk.  Wanneer de kaas nog niet helemaal haar vaste vorm heeft wordt er bier bij toegevoegd, nadien wordt deze substantie in een kaasvorm geperst, zodat het haar vaste vorm krijgt. Na het rijpingsproces is een prachtige kaas geboren! 

Hertog Jan Grand Prestige

€ 4,99

Hertog Jan Grand Prestige

€ 4,99

Dé kaas van Hertog! Dat kaas en bier samen gaan heeft deze kaasmaker wel bewezen! Het meesterwerk van Hertog Jan extra glans gegeven als kaasvorm. Deze kaas, waar bij het aansnijden de aroma's van het mout te ruiken zijn, heeft een heerlijk, licht pikante smaak. 

Biertip: Heerlijk bij de voorganger, maar probeert er eens een Barbar Blond, of een Maallust De Kolonist bij.

Parmigiano Reggiano

€ 4,35

Parmigiano Reggiano

€ 4,35

Dé Parmezaan! Parmigiano Reggiano is een relatief magere 30+ kaas. De Parmigiano heeft een leeftijd van 36+ maand, wat ervoor zorgt dat het een pikante smaak heeft. De kaas stamt uit de Italiaanse stad Parma en mag ook alleen daar gemaakt worden. Parmigiano is een dochter van de ‘Grana’.

 

Biertip: Trappistes Rochefort 10

Grana Padano

€ 3,35

Grana Padano

€ 3,35

De gruiskaas! Grana Padano is een 30+ kaas wat komt van de Povlakte van Grana en heeft een leeftijd van achttien maanden oud. Dit zorgt dat de Grana Padano een mildere smaak heeft en wat minder kruimelig is dan de Parmigiano Reggiano.

 

Biertip: Trappistes Rochefort 10

 

Leuk feitje: Grana betekent in het Nederlands Gruis. Dit komt door de structuur die wordt gevormd naarmate de kaas langere tijd heeft gerijpt.

Echte Loo

€ 3,00

Echte Loo

€ 3,00

Echte Abdijkaas! Echte Loo komt uit het eeuwenoude stadje Lo en wordt daar sinds oudsher al gemaakt in de abdij.  De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk met een roodbacterie wat zorgt voor een pikante, doch smeuïge smaak, dat komt door het vetpercentage van 50+.

 

Biertip: St. Christoffel Blond

Noord-Hollandse Brokkel

€ 4,50

Noord-Hollandse Brokkel

€ 4,50

Een 50 maanden oude kaas! De kaas heeft een pikante, doch romige en zoute smaak . Deze brokkelkaas uit Noord- Holland heeft grote zoutkristallen wat zorgt voor een prachtige ervaring bij consumptie.

 

Biertip: Maallust de Kolonist

Peré Joseph

€ 2,99

Peré Joseph

€ 2,99

Een abdijkaas zoals een abdijkaas hoort te zijn! Namelijk klein, romig, halfhard, lichtpikant en met een bruine korst. Alle redenen om deze kaas uit de kaasmakerij van Passendale te degusteren. Niet alleen op de borrelplank, maar ook op brood en uit het vuistje is deze kaas formidabel.

 

Biertip: De Hobbel- Blijvertje

Twentse Bunkerkaas

€ 3,35

Twentse Bunkerkaas

€ 3,35

De bergkaas uit Twente! Doordat deze kaas, gemaakt in Twente, melk gebruikt van de koeien uit Noord Holland, heeft deze een romige smaak. De Bunker heeft een héél klein kristalletje wat zorgt voor een lekker pikante, zoute smaak en deze heeft een zoetige nasmaak.

 

Biertip: Sint Christoffel Blond

 

Leuk feitje: De Twentse bunkerkaas wordt gemaakt in de voormalige munitiebunkers van Twente.