Harde Kaas

Deze kazen worden geperst in een vorm en hebben vaak een langere rijpingstijd dan zachte kazen. Hierdoor wordt er meer vocht onttrokken en kan de kaas als ziltig worden ervaren. De kaas heeft een vaste structuur en brokkelt na verloop van tijd.

Een feest op tafel met deze kaas! De Alpenbloemenkaas is er een die wordt opgemerkt. Haar bijzondere uiterlijk met de fleurrijke bloemen die om de kaas zitten en haar licht intense smaak, maken deze parel tot een heus meesterwerk. De kaas heeft zo'n vier maanden gerijpt en hierdoor haar ietwat milde smaak behouden.

 

''Een kaas met een niet-alledaagse smaak. Een keer wat anders. Een kaas met de geur van de buitenlucht.'' -IB-

 

Biertip: Westmalle Extra

De oranje boerenkaas uit het Groene Hart! Deze boerenkaas gemaakt met gethermiseerde melk, waar door de gewassen korst een ietwat pikantje in de smaak naar voren komt! Door zijn romige smaak en dat lichte pikantje een kleine allemansvriend. Een eigenwijze boerenkaas waar wij maar wat trots op zijn. 

 

Biertip: I Remember My First Check-In

 

Leuk feitje: de naam betekent DOor Ruilverkaveling VAn ELders. 

Authenticiteit van de boer! Deze boerenkaas, gemaakt met rauwe melk heeft een volle doch milde smaak met een klein pikantje in de nasmaak. Deze traditionele boerenkaas wordt nog met de hand veredelt dat ervoor zorgt dat een ambachtskaas op de borrelplank ligt.

Wat groen is, is goed! Wat groen is, is gezond. Dat bewijst deze kaas, gemaakt van melk van koeien die grazen in Noord-Holland. Deze pestokaas die geurrijk alsook rijk van smaak is. Romigheid blijft behouden, waar de basilicumblaadjes drijven in het zuivel.

 

Biertip: Tureluur Stout

Bierkaas pur sang! Door toevoeging van bier uit Voorschoten aan een kaas uit Voorschoten kan het niet lokaler 'gebrouwen' worden! Deze boerenkaas heeft een lichtpikante smaak dat heerlijk gepaard gaat met de geur en wetenschap van de toevoeging van het bier. 

 

Biertip: (Lichtelijk eigenwijs)  Voorschotens Blond.

Hoe wordt deze kaas gemaakt: Aan de rauwe melk wordt stremsel toegevoegd waardoor de kaas gaat 'stremmen'. Het vocht wordt verwijderd van het gestremde melk.  Wanneer de kaas nog niet helemaal haar vaste vorm heeft wordt er bier bij toegevoegd, nadien wordt deze substantie in een kaasvorm geperst, zodat het haar vaste vorm krijgt. Na het rijpingsproces is een prachtige kaas geboren! 

Dé kaas van Hertog! Dat kaas en bier samen gaan heeft deze kaasmaker wel bewezen! Het meesterwerk van Hertog Jan extra glans gegeven als kaasvorm. Deze kaas, waar bij het aansnijden de aroma's van het mout te ruiken zijn, heeft een heerlijk, licht pikante smaak. 

Biertip: Heerlijk bij de voorganger, maar probeert er eens een Barbar Blond, of een Maallust De Kolonist bij.

Sale!

Overjarige Komijnekaas

€ 1,49 € 1,25
Sale!
Sale!

Overjarige Komijnekaas

€ 1,49 € 1,25

Het Midden-Oosten in een Hollands jasje! Misschien wel dankzij de VOC- lieden bestaat deze prachtige kaas. De komijnzaadjes die verweven zitten in het zuivel hebben een zijn duidelijk waar te nemen in de smaak. De kaas heeft 18 maanden gerijpt in het pakhuis, waardoor deze veel vocht heeft verloren en de intensiteit van de smaak vooruit liep. Een fantastische borrelkaas!


De kaas vol met ''kruit''! Deze heerlijke kruidige kaas is gemaakt van Noord-Hollandse melk, hierdoor blijft de kaas haar romigheid behouden. De springende groene kruiden in het zuivel zorgen voor een fraai aangezicht op de borrelplank. 

Dé Parmezaan! Parmigiano Reggiano is een relatief magere 30+ kaas. De Parmigiano heeft een leeftijd van 36+ maand, wat ervoor zorgt dat het een pikante smaak heeft. De kaas stamt uit de Italiaanse stad Parma en mag ook alleen daar gemaakt worden. Parmigiano is een dochter van de ‘Grana’.

 

Biertip: Trappistes Rochefort 10

Grana Padano

€ 3,35

Grana Padano

€ 3,35

De gruiskaas! Grana Padano is een 30+ kaas wat komt van de Povlakte van Grana en heeft een leeftijd van achttien maanden oud. Dit zorgt dat de Grana Padano een mildere smaak heeft en wat minder kruimelig is dan de Parmigiano Reggiano.

 

Biertip: Trappistes Rochefort 10

 

Leuk feitje: Grana betekent in het Nederlands Gruis. Dit komt door de structuur die wordt gevormd naarmate de kaas langere tijd heeft gerijpt.

Echte Loo

€ 3,00

Echte Loo

€ 3,00

Echte Abdijkaas! Echte Loo komt uit het eeuwenoude stadje Lo en wordt daar sinds oudsher al gemaakt in de abdij.  De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk met een roodbacterie wat zorgt voor een pikante, doch smeuïge smaak, dat komt door het vetpercentage van 50+.

 

Biertip: St. Christoffel Blond

Een 50 maanden oude kaas! De kaas heeft een pikante, doch romige en zoute smaak . Deze brokkelkaas uit Noord- Holland heeft grote zoutkristallen wat zorgt voor een prachtige ervaring bij consumptie.

 

Biertip: Maallust de Kolonist

Peré Joseph

€ 2,99

Peré Joseph

€ 2,99

Een abdijkaas zoals een abdijkaas hoort te zijn! Namelijk klein, romig, halfhard, lichtpikant en met een bruine korst. Alle redenen om deze kaas uit de kaasmakerij van Passendale te degusteren. Niet alleen op de borrelplank, maar ook op brood en uit het vuistje is deze kaas formidabel.

 

Biertip: De Hobbel- Blijvertje

De bergkaas uit Twente! Doordat deze kaas, gemaakt in Twente, melk gebruikt van de koeien uit Noord Holland, heeft deze een romige smaak. De Bunker heeft een héél klein kristalletje wat zorgt voor een lekker pikante, zoute smaak en deze heeft een zoetige nasmaak.

 

Biertip: Sint Christoffel Blond

 

Leuk feitje: De Twentse bunkerkaas wordt gemaakt in de voormalige munitiebunkers van Twente.