Geitenkaas

De geit is wellicht klein van formaat, de smaak van de kaas wat er van gemaakt wordt is dat zeker niet. De witte kleur van de kazen komt doordat de stof caroteen door de geit wordt omgezet in vitamines. Mede door deze omzetting zit geitenkaas boordevol mineralen en vitaminen. Ook is deze kaas lichter verteerbaar dan kazen van andere herkauwers. De smaak is vaak fris, doch scherp en heeft een zoetje.

Biologische geitenkaas

€ 2,70

Biologische geitenkaas

€ 2,70

Kaas met respect voor mens, dier en natuur! Deze vegatarische kaas heeft gepekeld in een bad met zeezout. Zo'n tien maand ter rijping gelegen en daardoor een heerlijk pikante, maar zeker geen '' bokkige'' smaak.

Juustoportti Grand Reserve

€ 3,19

Juustoportti Grand Reserve

€ 3,19

Het geschenk van de Kaaspoort! Deze Finse geitenkaas is een goed gerijpte kaas van ca. acht maanden. De prachtig heldere kleur, zoals Finland meerdere prachtige kleuren kent, verkruimeld ietwat bij consumptie. De kaas, die tinten van de Gruyere bevat, heeft ondanks haar mooie rijping, nog een prachtige romige smaak, die lichtelijk pikant, doch fris is.

Crottin de Chavignol

€ 3,15

Crottin de Chavignol

€ 3,15

Het kleine geitenkaasje! De met rauwe melk vervaardigde zachte kaas heeft een milde, typische geitensmaak, wat ervoor zorgt dat het een pikante kaas is. Naarmate de kaas wat verder rijpt, wordt de korst grijzer en ontstaat er wat blauwflora. De kaas heeft een vetpercentage van 45+ en wordt geproduceerd in de Loire.

 

Biertip: Kwaremont

Geitenkaas met koriander en fenegriek

€ 3,50

Geitenkaas met koriander en fenegriek

€ 3,50

De meest favoriete geitenkaas met kruiden! Door de toevoeging van de pikante smaak van koriander en het wat knapperige gevoel in de mond door de fenegriek, is de smaaksensatie optimaal.

 

Biertip: Leffe Blond

Oude geitenkaas

€ 3,00

Oude geitenkaas

€ 3,00

De geit met hoorns! De kristalletjes die geproefd worden tussen alle romigheid passen perfect bij de nog makkelijk snijdbare geitenkaas. Het witte zuivel met een zwarte korst, geven de kaasplank nog meer sierlijkheid!

 

Biertip: Paix Dieu

 

Chevre Florette

€ 4,20

Chevre Florette

€ 4,20

Een heerlijk frisse geitenbrie. Deze kaas heeft een heerlijke romige en milde smaak, doch is de smaak sterker dan de roombrie. De geitenbrie heeft een vetpercentage van 45+ en dit proef je. 

 

Biertip: Orval