Geitenkaas

De geit is wellicht klein van formaat, de smaak van de kaas wat er van gemaakt wordt is dat zeker niet. De witte kleur van de kazen komt doordat de stof caroteen door de geit wordt omgezet in vitamines. Mede door deze omzetting zit geitenkaas boordevol mineralen en vitaminen. Ook is deze kaas lichter verteerbaar dan kazen van andere herkauwers. De smaak is vaak fris, doch scherp en heeft een zoetje.

De volromige geit! Heerlijk stevige geitenkaas van Hollandse makelij. Binnenin het zuivel zit het loof van de brandnetel dat heerlijk subtiel in de mond ligt. Ca. 200 gram

Proef de natuur! Deze Hollandse geitenkaas is een betere verstopte parel. Met haar wal-en hazelnoten in het ivoorwitte zuivel, de smaak die de noten aan de kaas hebben gegeven; formidabel! De geitenkaas gruist meer dan de koeienkaas en met de vol belegen leeftijd van het zuivel, heeft het al een robuust karakter.

 

Noot en kaas? Deze geitenkaas stelt nimmer teleur!

 

''Tijdens het maken van de foto lagen er enorm veel stukken voor het stuk kaas, het is zo verleidelijk dat ik er niet vanaf kon blijven'' -LB

De naam zegt het eigenlijk al. Een magnifieke naam, dat behoort de parel van de blauwaderkaas én van de geitenkaas zeker toe. Deze kaas dat gemaakt is van de melk van Alpen geiten heeft een fijn genuanceerde blauwflora. Zowel in het zuivel als in de korst zit deze, waar nadien de korst is besprenkeld met steenkoolas. De kaas wordt gemaakt op een biologische gecertificeerde boerderij, waar alles met de hand wordt gemaakt en bewerkt. De Persille de Rambouillet heeft een spierwit zuivel, waar een zeer toegankelijke en milde smaak tevoorschijn komt. Naarmate de kaas ouder wordt droogt deze -in tegenstelling tot veel andere kazen- niet uit door de laag as.

 

Biertip: Gouden Carolus Classic

Rechtstreeks van de boerderij! Dit ''geitenpondje'' komt rechtstreeks van de boerderij, waar deze met rauwe melk ambachtelijk wordt gemaakt. Het is een licht pikant geitenkaasje, dat er schattig uitziet, maar wel van zich laat horen tijdens consumptie. Een licht zoetje dat de kaas bevat combineert perfect met een mooie tripel. Ook erg leuk om cadeau te geven.

Biertip: Voorschotens Tripel

Deze kaas bevat dierlijk stremsel.

Le Fleuret

€ 6,30

Le Fleuret

€ 6,30

De zachte geitenkaas! Le Fleuret is een frisse geitenkaas waar zich  binnen de natuurlijke korst een zacht en licht romig zuivel bevindt waarbij de vingers met moeite bespaard blijven. Een toegankelijke geitenkaas, die ook geschikt is om uit te lepelen.

 

''Unieke structuur in combinatie met de frisse smaak van de geit balanceren prachtig op de papillen''-LB-

 

Biertip: De Groene BuizerdDeze kaas bevat dierlijk stremsel.

Hollandse geitenkaas met een italiaans jasje! Deze zachte geitenkaas is omringd met tomaat,basilicum en oregano. Romig, mild en kruidige tonen brengen de sensatie op de borrelplank. 

 

''Geen liefhebber van geitenkaas? Probeer dan eens deze geitenkaas. Dat klinkt gek, maar ik daag je uit. Deze geitenkaas is zo licht van smaak dat ik het aandruf je deze te laten proeven. Én perfect voor de lente!'' -IB-

 

Biertip: Westmalle Extra


Deze kaas bevat vegetarisch stremsel.

Monte Enebro

€ 3,90

Monte Enebro

€ 3,90

Ambacht pur sang! Deze handgemaakte kaas uit Spanje is één die met een opvallend uiterlijk en een bijzondere smaak. De met gepasteuriseerde geitenmelk vervaardigde kaas heeft een romige smaak met een citroenachtig zuurtje. Haar bijzondere uiterlijk ontstaat doordat de kaas door de mallen van de Roquefort wordt gerold. Hierdoor komt de zeer bijzonder ogende flora rondom de Monte Enebro terecht.

 

Biertip: Juice JunkieDeze kaas bevat dierlijk stremsel.

Kaas met respect voor mens, dier en natuur! Deze vegetarische kaas heeft gepekeld in een bad met zeezout. Zo'n tien maand ter rijping gelegen en daardoor een heerlijk pikante, maar zeker geen '' bokkige'' smaak.

 

Biertip: Boerinneken

 


Deze kaas bevat vegetarisch stremsel.

De kristallen 'zwemmen' in het pracht van het witte zuivel! De geitenkaasliefhebber heeft even geduld moeten hebben, maar na drie jaar op de plank te hebben gelegen, heeft Proefkaas deze ein-de-lijk aangesneden. Qua leeftijd is het een brokkel, maar de blokjes kunnen prima gesneden worden, waar de prachtige kristallen zichzelf tonen tijdens consumptie.

 

''Dé kaas voor de geitenkaas liefhebber. Drie jaar rijping maakt dat de smaken in deze kaas tot perfecte uiting komen''- IB-

 

Biertip: La Guillotine


Deze kaas bevat dierlijk stremsel.

Het kleine geitenkaasje! De met rauwe melk vervaardigde zachte kaas heeft een milde, typische geitensmaak, wat ervoor zorgt dat het een pikante kaas is. Naarmate de kaas wat verder rijpt, wordt de korst grijzer en ontstaat er wat blauwflora. De kaas heeft een vetpercentage van 45+ en wordt geproduceerd in de Loire.

 

Biertip: Kwaremont


Deze kaas bevat dierlijk stremsel.

Banon

€ 5,85

Banon

€ 5,85

De geitenkaas uit kastanjeblad! Deze kaas, die gewikkeld is in kastantjeblad wordt gemaakt van rauwe geitenmelk. De beige getinte kaas heeft een romige en zachte structuur, waar er heerlijke geuren van noten en hout opdwarrelen na het openen van het pakketje. 

 

Biertip: Dutch Bargain DubbelbockDeze kaas bevat dierlijk stremsel.

De geit met hoorns! De kristalletjes die geproefd worden tussen alle romigheid passen perfect bij de nog makkelijk snijdbare geitenkaas. Het witte zuivel met een zwarte korst, geven de kaasplank nog meer sierlijkheid!

 

Biertip: Paix DieuDeze kaas bevat dierlijk stremsel.

 

Een heerlijk frisse geitenbrie. Deze kaas heeft een heerlijke romige en milde smaak, doch is de smaak sterker dan de roombrie. De geitenbrie heeft een vetpercentage van 45+ en dit proef je. 

 

Biertip: OrvalDeze kaas bevat vegetarisch stremsel.