Geitenkaas

De geit is wellicht klein van formaat, de smaak van de kaas wat er van gemaakt wordt is dat zeker niet. De witte kleur van de kazen komt doordat de stof caroteen door de geit wordt omgezet in vitamines. Mede door deze omzetting zit geitenkaas boordevol mineralen en vitaminen. Ook is deze kaas lichter verteerbaar dan kazen van andere herkauwers. De smaak is vaak fris, doch scherp en heeft een zoetje.

Frisse mekkeraars uit de Savoie! Deze geitenkaas uit de Haute Savoie heeft een frisse en fruitige smaak. Deze kaas is vrij jong van structuur en dit zorgt er ook voor dat de kaas zeer toegankelijk is. 

 

 

Het kleine geitenkaasje van 60 gram! De met rauwe melk vervaardigde zachte kaas heeft een milde, typische geitensmaak, wat ervoor zorgt dat het een pikante kaas is. Naarmate de kaas wat verder rijpt, wordt de korst grijzer en ontstaat er wat blauwflora. De kaas heeft een vetpercentage van 45+ en wordt geproduceerd in de Loire.

 

Biertip: Kwaremont

De meest favoriete geitenkaas met kruiden! Door de toevoeging van de pikante smaak van koriander en het wat knapperige gevoel in de mond door de fenegriek, is de smaaksensatie optimaal.

 

Biertip: Leffe Blond

De geit met hoorns! De kristalletjes die geproefd worden tussen alle romigheid passen perfect bij de nog makkelijk snijdbare geitenkaas. Het witte zuivel met een zwarte korst, geven de kaasplank nog meer sierlijkheid!

 

Biertip: Paix Dieu