Geitenkaas

De geit is wellicht klein van formaat, de smaak van de kaas wat er van gemaakt wordt is dat zeker niet. De witte kleur van de kazen komt doordat de stof caroteen door de geit wordt omgezet in vitamines. Mede door deze omzetting zit geitenkaas boordevol mineralen en vitaminen. Ook is deze kaas lichter verteerbaar dan kazen van andere herkauwers. De smaak is vaak fris, doch scherp en heeft een zoetje.

Le Fleuret

€ 6,30

Le Fleuret

€ 6,30

De zachte geitenkaas! Le Fleuret is een frisse geitenkaas waar zich  binnen de natuurlijke korst een zacht en licht romig zuivel bevindt waarbij de vingers met moeite bespaard blijven. Een toegankelijke geitenkaas, die ook geschikt is om uit te lepelen.

 

''Unieke structuur in combinatie met de frissee smaak van de geit balanceren prachtig op de papillen''-LB-

Monte Enebro

€ 3,90

Monte Enebro

€ 3,90

Ambacht pur sang! Deze handgemaakte kaas uit Spanje is één die met een opvallend uiterlijk en een bijzondere smaak. De met gepasteuriseerde geitenmelk vervaardigde kaas heeft een romige smaak met een citroenachtig zuurtje. Haar bijzondere uiterlijk ontstaat doordat de kaas door de mallen van de Roquefort wordt gerold. Hierdoor komt de zeer bijzonder ogende flora rondom de Monte Enebro terecht.

Kaas met respect voor mens, dier en natuur! Deze vegetarische kaas heeft gepekeld in een bad met zeezout. Zo'n tien maand ter rijping gelegen en daardoor een heerlijk pikante, maar zeker geen '' bokkige'' smaak.

Het geschenk van de Kaaspoort! Deze Finse geitenkaas is een goed gerijpte kaas van ca. acht maanden. De prachtig heldere kleur, zoals Finland meerdere prachtige kleuren kent, verkruimeld ietwat bij consumptie. De kaas, die tinten van de Gruyere bevat, heeft ondanks haar mooie rijping, nog een prachtige romige smaak, die lichtelijk pikant, doch fris is.

Het kleine geitenkaasje! De met rauwe melk vervaardigde zachte kaas heeft een milde, typische geitensmaak, wat ervoor zorgt dat het een pikante kaas is. Naarmate de kaas wat verder rijpt, wordt de korst grijzer en ontstaat er wat blauwflora. De kaas heeft een vetpercentage van 45+ en wordt geproduceerd in de Loire.

 

Biertip: Kwaremont

Banon

€ 5,85

Banon

€ 5,85

De geitenkaas uit kastanjeblad! Deze kaas, die gewikkeld is in kastantjeblad wordt gemaakt van rauwe geitenmelk. De beige getinte kaas heeft een romige en zachte structuur, waar er heerlijke geuren van noten en hout opdwarrelen na het openen van het pakketje. 

De geit met hoorns! De kristalletjes die geproefd worden tussen alle romigheid passen perfect bij de nog makkelijk snijdbare geitenkaas. Het witte zuivel met een zwarte korst, geven de kaasplank nog meer sierlijkheid!

 

Biertip: Paix Dieu

 

Een heerlijk frisse geitenbrie. Deze kaas heeft een heerlijke romige en milde smaak, doch is de smaak sterker dan de roombrie. De geitenbrie heeft een vetpercentage van 45+ en dit proef je. 

 

Biertip: Orval