Weizen

Weizen is een bier dat grotendeels uit tarwe bestaat. Vandaar de benoeming 'Weizen’, want Weizen betekent in het Nederlands niets dan tarwe. De Weizen is vaak troebel van kleur en heeft een mooie, witte, volle schuimkraag. Een Weizen is een echte dorstlesser en is het lekkerst wanneer het op koelkasttemperatuur wordt gedronken. Een Weizen hoort in een groot robuust glas, zodat er niet alleen gulzig van genoten wordt, maar het tegelijkertijd ook een feest is om te drinken.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

 

Eigenwijs, dat is die zeker! Weizen is van oorsprong een Duits biersoort. Dit bier is dan ook gebrouwen volgens het Duitse ''Reinheitsgebot'', maar met een eigen tint. Dit fruitige bier heeft een klein zuurtje in de afdronk.

 

Leuk feitje: Volgens het Duitse Reinheitsgebot mag er enkel Hop, mout en water in het bier zitten.

Het bier waar het verwerkte tarwe nóg een extra dimensie krijgt! Spotten met de zwaartekracht zou het bijna genoemd kunnen worden, want om gin kruiden toe te voegen, is gedurft, maar zeker gelukt! Dit fantastische bier met 6% alcohol, gebrouwen door twee Amsterdamse zussen, is kruidig, fris en dus toegankelijk.

Sale!

Franziskaner Hefe Weisse THT APRIL

€ 1,80 € 1,00
Sale!
Sale!

Franziskaner Hefe Weisse THT APRIL

€ 1,80 € 1,00

Een unieke weizen dat sinds 1974 gebrouwen wordt in de Spaten-Franziskaner-Bräu in Munchen. Het is een frisse Weizen met 5% alcohol dat tonen kan hebben van banaan en citrusvruchten. Dit zorgt voor een fruitige afdronk.

De Kolonist wordt gebrouwen in het ‘’gevangenisdorp’’ Veenhuizen. Het bier heeft een frisse smaak en er kan geproefd worden dat er ook citrusvruchten en banaan bij het brouwproces zijn gebruikt. De Kolonist heeft een alcoholpercentage van 5%.