Weizen

Weizen is een bier dat grotendeels uit tarwe bestaat. Vandaar de benoeming 'Weizen’, want Weizen betekent in het Nederlands niets dan tarwe. De Weizen is vaak troebel van kleur en heeft een mooie, witte, volle schuimkraag. Een Weizen is een echte dorstlesser en is het lekkerst wanneer het op koelkasttemperatuur wordt gedronken. Een Weizen hoort in een groot robuust glas, zodat er niet alleen gulzig van genoten wordt, maar het tegelijkertijd ook een feest is om te drinken.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

 

Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen

€ 2,90

Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen

€ 2,90

Het bier waar het verwerkte tarwe nóg een extra dimensie krijgt! Spotten met de zwaartekracht zou het bijna genoemd kunnen worden, want om gin kruiden toe te voegen, is gedurft, maar zeker gelukt! Dit fantastische bier met 6% alcohol, gebrouwen door twee Amsterdamse zussen, is kruidig, fris en dus toegankelijk.

Franziskaner Hefe Weisse

€ 1,80

Franziskaner Hefe Weisse

€ 1,80

Een unieke weizen dat sinds 1974 gebrouwen wordt in de Spaten-Franziskaner-Bräu in Munchen. Het is een frisse Weizen met 5% alcohol dat tonen kan hebben van banaan en citrusvruchten. Dit zorgt voor een fruitige afdronk.

Maallust de Kolonist

€ 2,45

Maallust de Kolonist

€ 2,45

De Kolonist wordt gebrouwen in het ‘’gevangenisdorp’’ Veenhuizen. Het bier heeft een frisse smaak en er kan geproefd worden dat er ook citrusvruchten en banaan bij het brouwproces zijn gebruikt. De Kolonist heeft een alcoholpercentage van 5%.