Weizen

Weizen is een bier dat grotendeels uit tarwe bestaat. Vandaar de benoeming 'Weizen’, want Weizen betekent in het Nederlands niets dan tarwe. De Weizen is vaak troebel van kleur en heeft een mooie, witte, volle schuimkraag. Een Weizen is een echte dorstlesser en is het lekkerst wanneer het op koelkasttemperatuur wordt gedronken. Een Weizen hoort in een groot robuust glas, zodat er niet alleen gulzig van genoten wordt, maar het tegelijkertijd ook een feest is om te drinken.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

 

Hoppig en Weizen? Deze plaatselijke brouwer uit Voorschoten heeft het beste van twee werelden bij elkaar weten te brengen. Waar met de traditionele Weizen gespeeld is en daar een pluk ho(o)p bij toegevoegd is, maakt dit tot een ware genieter. De 5,5% alcohol die dit bier bevat en de zon die door de ramen dreigt te komen, zorgt dat dit frisse bier een mooie lesser is. Zowel de Weizen als duidelijke tonen van een IPA komen aan bod. Dusdanig, dat die voor een ieder toegankelijk blijkt te zijn

Eigenwijs, dat is die zeker! Weizen is van oorsprong een Duits biersoort. Dit bier is dan ook gebrouwen volgens het Duitse ''Reinheitsgebot'', maar met een eigen tint. Dit fruitige bier heeft een klein zuurtje in de afdronk.

 

Leuk feitje: Volgens het Duitse Reinheitsgebot mag er enkel Hop, mout en water in het bier zitten.

Het bier waar het verwerkte tarwe nóg een extra dimensie krijgt! Spotten met de zwaartekracht zou het bijna genoemd kunnen worden, want om gin kruiden toe te voegen, is gedurft, maar zeker gelukt! Dit fantastische bier met 6% alcohol, gebrouwen door twee Amsterdamse zussen, is kruidig, fris en dus toegankelijk.