Weizen

Weizen is een bier dat grotendeels uit tarwe bestaat. Vandaar de benoeming 'Weizen’, want Weizen betekent in het Nederlands niets dan tarwe. De Weizen is vaak troebel van kleur en heeft een mooie, witte, volle schuimkraag. Een Weizen is een echte dorstlesser en is het lekkerst wanneer het op koelkasttemperatuur wordt gedronken. Een Weizen hoort in een groot robuust glas, zodat er niet alleen gulzig van genoten wordt, maar het tegelijkertijd ook een feest is om te drinken.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

 

St. Christoffel Weizen- India Pale Ale

€ 2,75

St. Christoffel Weizen- India Pale Ale

€ 2,75

De combine! Waarbij de hoppige tonen van een normale IPA vrij naar voren komen, vallen ze hier ietwat weg door de tarwe van de Weizen. De IPA blijf je desniettemin goed proeven en de combinatie van bei is goed! Het bier met 6,5 % alcohol is fruitig en licht bitter, dat er eveneens voor zorgt dat het een goede dorstlesser is!

Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen

€ 2,90

Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen

€ 2,90

Het bier waar het verwerkte tarwe nóg een extra dimensie krijgt! Spotten met de zwaartekracht zou het bijna genoemd kunnen worden, want om gin kruiden toe te voegen, is gedurft, maar zeker gelukt! Dit fantastische bier met 6% alcohol, gebrouwen door twee Amsterdamse zussen, is kruidig, fris en dus toegankelijk.

Franziskaner Hefe Weisse

€ 1,80

Franziskaner Hefe Weisse

€ 1,80

Een unieke weizen dat sinds 1974 gebrouwen wordt in de Spaten-Franziskaner-Bräu in Munchen. Het is een frisse Weizen met 5% alcohol dat tonen kan hebben van banaan en citrusvruchten. Dit zorgt voor een fruitige afdronk.

Schneider Weisse

€ 2,10

Schneider Weisse

€ 2,10

Één des werelds oudste bierbrouwerij én één des werelds grootste Weissbierproducent! Deze Weizen met 5,4% alcohol reikt wat naar het amberkleurige toe, maar desniettemin een heerlijke verfrissing. Het bier heeft een klein zoetje, maar de banaan en de verschillende kruiden aromatiseren ook het bier.

Uitverkocht

Maallust de Kolonist

€ 2,45
Uitverkocht

Maallust de Kolonist

€ 2,45

De Kolonist wordt gebrouwen in het ‘’gevangenisdorp’’ Veenhuizen. Het bier heeft een frisse smaak en er kan geproefd worden dat er ook citrusvruchten en banaan bij het brouwproces zijn gebruikt. De Kolonist heeft een alcoholpercentage van 5%.