Overig Bier

De verrassingsronde! Niet wetende wat er allemaal met overig bier bedoelt wordt, is het één grote belevenis naar het speciale bier. In de categorie ''overig Bier'' valt elk soort bier waarvan wij vinden dat het niet bij de benoemde soorten past. Ook vinden wij deze bieren zó lekker, dat we het niet hebben kunnen laten deze prachtige pagina aan te maken. Laat u verassen!
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Iki Beer Zero

€ 2,10

Iki Beer Zero

€ 2,10

Japan uit Den Bosch! Wanneer het flesje ter hande wordt genomen, lijkt dit een Japans bier, maar niets is minder waar: Het bier heeft zeker Japanse tinten, maar het wordt toch echt gebrouwen in de stad van de Bossche Bollen. Dit bier bevat 0.0% alcohol en wordt gebrouwen met groene thee en gember. Deze ingredienten ruik en proef je zeker. Heerlijk om ijskoud te drinken!

Vier deugden kunt u in ieder geval bemachtigen! Dit voor de prijs van drie welteverstaan, maar dit zolang de voorraad strekt. De mix kunt u zelf aangeven in het opmerkingenveld.

Een frisse Amerikaan gebrouwen in Houten! Deze American Pale Ale, heeft door de hoeveelheid toegevoegde hop een frisse en fruitige hopsmaak, waarbij er in de afdronk tonen van tropisch fruit te proeven zijn. Een heerlijk toegankelijk bier, dat zeker een blijvertje is!

Het zusje waar ik zo van hou! De Pink kwam nadat de Blue haar sporen ging verdienen. Waar haar grote broer tonen van Bourbon heeft, is de Pink bezaaid met chocolade, karamel, vanille, kokos en rozijnen. Niks in het overdrevene, prachtig gedoseerd, want wat een meesterwerk is het! Ontdaan van haar jasje en de verzegeling, zal de ervaring met dit bier altijd blijven in de herinnering.

Het bier dat neigt naar perfectie! Dit bier heeft gelegen in meerdere vaten van gedistilleerde dranken en dat ruik je na het bevrijden van de kurk. De kurk, waaromheen wax zit, zorgt ervoor dat de fles luchtdicht blijft. Het papier dat fleurt, zoals de fleurigheid in het brein ook stijgt bij het opdrinken, heeft als functie dat er geen licht bij het godendrank kan komen. Dit maakt dat er een datum op staat van 10 jaar. De aroma’s die naar de neus stromen geven precies weer wat er ook geproefd wordt. De Bourbon komt heerlijk door met tinten van rozijnen, die absoluut niet te heftig zijn. Bij het drinken wordt een zoetigheid ervaren, die fantastisch past bij deze gerstewijn. De brouwers uit Oostenrijk, die dit bier met 12.2% alcohol hebben gebrouwen, hebben absoluut een eigen bier gebrouwen met een zwaar beperkte oplaag.

De Noren laten ons geen zorgen maken! Dit alcoholarme bier met 0,5% alcohol is een combinatie van een Pale Ale en een India Pale Ale. Dit bier is dus een vermilderde variant van de doorgaans hoppige IPA. Het hop proef je wel en het uitblijven van alcohol is absoluut geen straf. De frisheid, de milde hoppigheid én toch ook de representativiteit, maken het voor ons een van de betere in haar soort.

Het bier waar je van móét genieten! Door het alcoholpercentage van 11,3% en de donkere kleur van het bier heeft het misschien wel iets weg van een cognac. Het bier heeft een mooie schuimkraag wat langzaam wegebt. Chocolade, karamel en een tintje banaan zijn ingrediënten die geproefd worden, maar het is alles behalve zoet.

 

Leuk feitje: Het nummer heeft te maken met het suikergehalte in het wort voor de vergisting, hoe hoger dit getal, hoe sterker het bier.