Overig Bier

De verrassingsronde! Niet wetende wat er allemaal met overig bier bedoelt wordt, is het één grote belevenis naar het speciale bier. In de categorie ''overig Bier'' valt elk soort bier waarvan wij vinden dat het niet bij de benoemde soorten past. Ook vinden wij deze bieren zó lekker, dat we het niet hebben kunnen laten deze prachtige pagina aan te maken. Laat u verassen!
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Deze Imperial Porter is niet zo oud als de naam doet vermoeden! Wel heeft het gerstenat gelegen op whiskeyvaten die de intensiteit in het bier heeft gekregen. De tinten van whiskey, met de daarbij behorende rokerige afdronk, zorgen dat dit bier van 11,2% alcohol een bier is waar U tegen moet worden gezegd! Geniet, geniet nooit met mate, wel met kalmte! Het bier heeft inmiddels haar datum overschreden, maar de smaakevolutie is des te beter geworden.

Leuk feitje: Het bier heeft gerijpt op de postcode: 3565BC

De eenmalige speciale versie! Waar normaliter de Troubadour Magma een amberkleurige Tripel is, is deze gelimiteerde versie van 10K een vatgelegen variant. De Ierse eiken whiskeys die alvoor in de vaten hebben gerust hebben plaatsgemaakt voor dit krachtige en intense bier. Het bier zit in een fles van 75cl.

 

Leuk feitje: deze editie is extra feestelijk, want Troubadour viert haar 10e verjaardag. 

Wit! Ongefilterd, ongepasteuriseerd, hergisting op fles en gebrouwen met natuurlijke ingredienten. Wit, niks toegevoegd, wit, zoals wit hoort te zijn. Kruidigheid, citrus, waar uiteindelijk een vrolijke afdronk ontstaat.

 

Leuk feitje:''Witheer is vernoemd naar de in het wit geulde monniken van de Norbertijnerorde die in 1127 de abdij van Middelburg stichtten.''

Een frisse Amerikaan gebrouwen in Houten! Deze American Pale Ale, heeft door de hoeveelheid toegevoegde hop een frisse en fruitige hopsmaak, waarbij er in de afdronk tonen van tropisch fruit te proeven zijn. Een heerlijk toegankelijk bier, dat zeker een blijvertje is!

 

Het zusje waar ik zo van hou! De Pink kwam nadat de Blue haar sporen ging verdienen. Waar haar grote broer tonen van Bourbon heeft, is de Pink bezaaid met chocolade, karamel, vanille, kokos en rozijnen. Niks in het overdrevene, prachtig gedoseerd, want wat een meesterwerk is het! Ontdaan van haar jasje en de verzegeling, zal de ervaring met dit bier altijd blijven in de herinnering.

Het bier dat neigt naar perfectie! Dit bier heeft gelegen in meerdere vaten van gedistilleerde dranken en dat ruik je na het bevrijden van de kurk. De kurk, waaromheen wax zit, zorgt ervoor dat de fles luchtdicht blijft. Het papier dat fleurt, zoals de fleurigheid in het brein ook stijgt bij het opdrinken, heeft als functie dat er geen licht bij het godendrank kan komen. Dit maakt dat er een datum op staat van 10 jaar. De aroma’s die naar de neus stromen geven precies weer wat er ook geproefd wordt. De Bourbon komt heerlijk door met tinten van rozijnen, die absoluut niet te heftig zijn. Bij het drinken wordt een zoetigheid ervaren, die fantastisch past bij deze gerstewijn. De brouwers uit Oostenrijk, die dit bier met 12.2% alcohol hebben gebrouwen, hebben absoluut een eigen bier gebrouwen met een zwaar beperkte oplaag.

Aardig stout, dat is die zeker! Een bier waar rustig van genoten moet worden. Ondanks dat, is het zeker geen 'straf' bier met extreme smaken. Een nagenoeg zwart bier met chocolade-en koffiesmaken. Tijdens het inschenken komt er een prachtige schuimkraag op, die roept om ingedrukt te worden!

Geinspireerd op heerlijke en decadente cake! Dit bier is vol van smaak, een zogenoemde Imperial Stour. Zwart van kleur met tinten van koeefie en walnoot. 

Het bier waar je van móét genieten! Door het alcoholpercentage van 11,3% en de donkere kleur van het bier heeft het misschien wel iets weg van een cognac. Het bier heeft een mooie schuimkraag wat langzaam wegebt. Chocolade, karamel en een tintje banaan zijn ingrediënten die geproefd worden, maar het is alles behalve zoet.

 

Leuk feitje: Het nummer heeft te maken met het suikergehalte in het wort voor de vergisting, hoe hoger dit getal, hoe sterker het bier.