Donker Bier

Dit bier heeft een meer uitgesproken karakter en dat proef je! De robuustheid van het meer gebrande gerst geeft het bier een sterkere smaak. De kleur van het bier komt tevens door de gebrande moutkorrels. Het zijn allemaal prachtige bieren voor bij de borrel, maar als dorstlesser zijn ze zeker niet bedoelt. Geniet dus gestaag van deze zwaardere bieren.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Gouden Carolus Classic

€ 2,25

Gouden Carolus Classic

€ 2,25

Keizersbier! Het robijnrode bier heeft een moutige en volle smaak. Bier waar je van moet genieten, want met haar 8,5% alcohol heeft het een fijne body.

Duchesse de Bourgogne

€ 2,00

Duchesse de Bourgogne

€ 2,00

Het lekkere van de Hertogin van Bourgogne! Een van de weinige bieren dat gerijpt heeft op eiken vaten.  Het ietwat zure bier met  6,2% alcohol heeft een frisse smaak met een fruitige afdronk. Het bier is het lekkerst wanneer het een half uur voor het nuttigen uit de koelkast gehaald wordt.

 

Leuk feitje: Vernoemd naar de Hertogin van Bourgondië die leefde van 1457 tot 1482. Deze Vorstin was Hertogin over vele landen en werd daarom ook wel Vorstin van de Nederlandse Gewesten genoemd.

Urthel Samaranth

€ 2,50

Urthel Samaranth

€ 2,50

Hét huwelijksbier! Het bier werd voor het eerst geschonken op het huwelijk van de twee brouwers. Een krachtig bier met 11.5% alcohol dat gebrouwen wordt in Steenhuffel te België. Een zwaar bier, zoals een zwaar bier hoort te zijn. Proevend naar de herfst komen romigheid, noten, vruchten en een bittertje allemaal voorbij over het smaakpalet.

 

Leuk feitje: De afbeeldingen op de fles zijn van eigen hand.