Donker Bier

Dit bier heeft een meer uitgesproken karakter en dat proef je! De robuustheid van het meer gebrande gerst geeft het bier een sterkere smaak. De kleur van het bier komt tevens door de gebrande moutkorrels. Het zijn allemaal prachtige bieren voor bij de borrel, maar als dorstlesser zijn ze zeker niet bedoelt. Geniet dus gestaag van deze zwaardere bieren.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Synergie! De samenwerking tussen de drie brouwerijen Westmalle, Rochefort en Tre Fontaine heeft geleidt tot iets bijzonders. Synergia '21 is een bijzonder bier, waar tijdens het drinken heel lichte tonen van koffie en verderop een klein whiskey'tje komt kijken. Dit bier met 7,5% alcohol heeft een volmondige smaak, dat rustig even kan wachten op de volgende slok. Hierdoor kan er extra lang van dit bier genoten worden.

Drinktip: Door de lange afdronk van het bier kan er prima een hele avond van genoten worden. Bijvoorbeeld bij het lezen van een boek, of tijdens het soleren op de bank.

 

Leuk feitje: Wist je dat Proefkaas ook bier van Westmalle en Rochefort verkoopt?

Bruin met de hoofdletter B, zoals dat ook op het etiket prijkt! Bruin dat eigenlijk naar het zwarte toereikt. Het bier kent een zachte aroma van koffie, maar bij het weglaten van de kleur vlakt deze mooi af en is het een toegankelijk bier dat mooi zacht van smaak is. Bertinchamps Brune is een bier, gevuld in een halve liter fles en met een alcoholpercentage van niet minder dan 7% .

Zoals de geur en kleur niet altijd wat zegt, is dat ook bij dit bier het geval. 

Leuk feitje: Het water waarmee Bertinchamps brouwt komt van 66 meter onder de grond.

Boerken

€ 3,55

Boerken

€ 3,55

De genieter van de zuiderburen! Deze amberkleurige abdijbier van 9,5% heeft een mooi genuanceerde moutige smaak. Het bier typeert hoe authentiek bier zou moeten zijn. De fles zegt voldoende.

Keizersbier! Het robijnrode bier heeft een moutige en volle smaak. Bier waar je van moet genieten, want met haar 8,5% alcohol heeft het een fijne body.

 

Nu met gratis glas! 

Het lekkere van de Hertogin van Bourgogne! Een van de weinige bieren dat gerijpt heeft op eiken vaten.  Het ietwat zure bier met  6,2% alcohol heeft een frisse smaak met een fruitige afdronk. Het bier is het lekkerst wanneer het een half uur voor het nuttigen uit de koelkast gehaald wordt.

 

Leuk feitje: Vernoemd naar de Hertogin van Bourgondië die leefde van 1457 tot 1482. Deze Vorstin was Hertogin over vele landen en werd daarom ook wel Vorstin van de Nederlandse Gewesten genoemd.

Het eerste Quadrupel bier ter wereld! Het bier met een alcoholpercentage van 10% is gebrouwen in de abdij van Berkel-Enschot. Het heeft een ‘warme’ en intense smaak wat zoete tonen kan hebben. De afdronk kent een klein bittertje.

Hét huwelijksbier! Het bier werd voor het eerst geschonken op het huwelijk van de twee brouwers. Een krachtig bier met 11.5% alcohol dat gebrouwen wordt in Steenhuffel te België. Een zwaar bier, zoals een zwaar bier hoort te zijn. Proevend naar de herfst komen romigheid, noten, vruchten en een bittertje allemaal voorbij over het smaakpalet.

 

Leuk feitje: De afbeeldingen op de fles zijn van eigen hand.

Diepgang en complexiteit! Doordat dit bier heeft gerust op eikenhout, heeft het een sterk karakter. Bittertje, waar een zoetje volgt. De toegevoegde mout is duidelijk waarneembaar.

 

'' Een zwaardere bock, heerlijk bij een kaasfondue met Mont d'Or'' 

De Bock klettert over het eiken! Gerust op eiken vaten, heeft dit bier genuanceerde vanilletonen. Het roodbruine bier uit Chaam heeft een ietwat zoete smaak met een bittertje in de afdronk. 

 

'' Dit bier, in combinatie met een roodbacteriekaas, zoals een Herve l'exquis. Het is fantastisch!''

Biére! Franse hop en gist begeleiden deze frisse, doch karakteristieke Bock! Karamel, lichtelijk gezoet en de dieprode kleur balanceren perfect in dit nat. Wellicht iets om samen met schoonbroer- of zus te drinken?

''De smaak is verrassend, doordat het anders is dan de neus doet vermoeden.''

Klets 'm erin! Dit verwarmende, vole, donkere, lichtzoete én prijswinnende bier heeft een robuuste smaak. Het toegevoegde johannesbrood zorgt ervoor dat er chocoladesmaken te ontdekken zijn.

 

'' De smaak is lastig te omschrijven, zo uniek is dit bier. Geen allemansvriend, maar zeker voor de fijnproever.''

Zeeuws G(r)oede! Dubbelbockig, dus extra gemout heeft het een uitgesproken karakter. Geroosterdheid in de afdronk, komen er alvoor karameltinten de lippen over. Ondanks zijn 'robuustheid' een mooi doordrinkbaar bier.

 

'' Bockliefhebber Dan mag dit bier zeker niet in je bestelling ontbreken.''

De Geestelijke Bock! Johannieter kent mooie mates mout. De gematigde bitterheid past perfect met de gebalanceerde zoete tonen van fruit, karamel en chocolade.

 

'' Een bockbier zoals een bockbier hoort te zijn. niet authentiek, niet uitgesproken, maar precies goed.''