Blond Bier

De naam zegt het al: het is een blond-kleurig bier. Dit bier is veelal fris van smaak en kan variëren van licht met weinig alcohol, tot zwaar met veel alcohol. Vaak heeft dit bier een mooie schuimkraag, dat zorgt dat het koolzuur langer in het bier blijft. Dit heeft weer als gevolg dat het een heerlijke dorstlesser is.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Zeezuipers zonder te zuipen! Deze Tripel met 8% alcohol dient met alle rust opgedronken te worden. Wordt niet verrast, bewondert enkel dit goudblonde bier. Dit licht gefruitte bier met lichtelijke gekruidheid, waar een frisse afdronk te wachten staat.

Leuk feitje: ''De Zeezuiper was een moerasgebied dat '' kon zuipen als de zee'' en heel Bergen op Zoom in de late middeleeuwen op nobele wijze van drinkwater voorzag.''

De grote oogst van St. Feullien! Een degustatiebier, afkomstig van onze zuiderburen. Een degustatiebier waar met alle rust van genoten dient te worden. Een krachtig bier extrablond bier, met proefbare hop en met de nagisting op fles, kunnen deze aroma's ook waargenomen worden.

Inclusief glas, maar op is op.

Breek de muren en bouw bruggen! Brug 1936 is een Blond bier met een uitgesproken smaak. Waar de frisheid van het bier ook op komt zetten, maakt dit het gerstenat tot een mooi doordrinkbaar bier.

 

Leuk feitje: De naam van het bier is vernoemd naar de Waalbrug in Nijmegen te 1936.

De Tureluur met citroengras! De tonen van het citroengras met fragmenten van gember passen heerlijk in het glas. Een frisse doordrinker met een lekkere afdronk die lichtelijk lang blijft nahangen.

Uitverkocht

Voorschotens Blond

€ 2,80
Uitverkocht

Nieuw Zeeland in een Nederlands jasje! Aan dit bier, dat brouwerij Voorschoten maakt, is Nieuw-Zeelandse hop toegevoegd. Dit bier is een lekker frisse doordrinker met een alcoholpercentage van 6,5%. Het fruitige bij inname veranderd geleidelijk in kruidig. 

De monnik uit Ierland! Dit blonde bier met zeer aantrekkelijke schuimkraag laat de neus prikkelen. De geuren die ontsnappen na het ontkurken zorgen ervoor dat er snel een slok gewenst wordt. Een robuuste blonde met 7,5% alcohol zorgen ervoor dat het bier een body heeft, met een kruidige toon tijdens verorbering. 

 

Leuk feitje: De brouwerij 'St. Feuillien' is vernoemd naar een Ierse Monnik.

De monnik uit Ierland! Dit blonde bier met zeer aantrekkelijke schuimkraag laat de neus prikkelen. De geuren die ontsnappen na het ontkurken zorgen ervoor dat er snel een slok gewenst wordt. Een robuuste blonde met 7,5% alcohol zorgen ervoor dat het bier een body heeft, met een kruidige toon tijdens verorbering. 

Inclusief glas, maar op is op.

 

Leuk feitje: De brouwerij 'St. Feuillien' is vernoemd naar een Ierse Monnik.

De kruiden in het glas! De aroma's overspoelen tot prachtige nuances tijdens consumptie van dit gerstenat. Rozemarijn, met daarbij merkbare smaken van sinaasappel en jeneverbes. Heerlijk overzichtelijk, perfect van het goeie! 

Een bier voor bij de branding! Het bier gaapt zeker niet, want het sprankelt aan alle kanten. De frisheid, het karakteriseert deze Strandgaper, die een fruitige afdronk kent.

 

Leuk feitje:'' Dit bier is vernoemd naar de oeroude bewoners van het Scheldegebied met witgele schelp.''

De Kruittoren! Vernoemd naar de Kruittoren die in het Kronenburgerpark staat kent deze haar oorsprong op het Nijmeegse grond! De Tripel met acht procent alcohol heeft een heerlijk zoetje, waar deze wel toegankelijk is voor een tripel. Zeker een genieter, maar dat hoeft zeker niet te lang van hetzelfde flesje. Een mooie doordrinker! 

De toegankelijkheid haarzelve! Het eerste bier dat de Koperen Kat brouwde is vernoemd naar de oudste, zeker blonde, dochter van de oprichter. Het is een zeer fris bier, dat met haar alcoholpercentage van 5% ook zeker niet genipt hoeft te worden. Net uit de koelkast gehaald, ingeschonken, door haar ongefilterdheid toch het idee dat er aan een écht speciaalbier begonnen wordt!

Het bier der Heilige Helpers! De Christoffel blond uit de Sint- Christoffel Abdij te Roermond wordt sinds 1986 gebrouwen. Het bier is dubbel gehopt wat zorgt voor een wat bittere smaak, wat vooral te merken is bij de afdronk. Wanneer dit bier in glas geschonken wordt, ontstaat er een stevige, witte kraag op het goudgele bier. Deze kraag zorgt ervoor dat het koolzuur lang in het glas blijft, waardoor er lang van dit bier genoten kan worden. De Christoffel Blond heeft met een alcoholpercentage van 6% de beste smaak wanneer deze direct uit de koelkast opgedronken wordt.

Uitverkocht

Achel Blond 8˚

€ 2,25
Uitverkocht

Een heus broederbier! De Achel Blond 8˚ heeft haar oorsprong liggen in de Brouwerij der Trappistenabdij De Achelse Kluis en wordt gebrouwen sinds 2001 in het gelijknamige dorp te België.  Het bier heeft een volle smaak wat een kruidige toon kan hebben met een ietwat zoetige moutige smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8% en komt het best tot zijn recht wanneer de fles een uur voor het opdrinken uit de koelkast gehaald wordt en iets op kamertemperatuur kan komen.

Uitverkocht

Boerinneken

€ 3,55
Uitverkocht

Boerinneken

€ 3,55

De schoonheid van de fles valt in het niet bij de smaak! Deze Belgische tripel heeft een fruitige smaak waar een zoetje ontdekt kan worden. De ietwat hoppige smaak en haar 9,5% procent zorgen voor een verradelijke doordrinker. Rustig voor gaan zitten dus. 

Een heerlijke sterke blondbier van 8,4%.  Het bier is gemaakt met drie graansoorten en heeft een fruitige, zachte, doch pittige smaak. Het is gebrouwen volgens een 17e eeuws Dendermonds Karmelietenrecept.

Leuk feitje: De Karmelieten zijn een bedelorde van de rooms-katholieken. 

Het bier voor de kopmannen! Kwaremont is een kruidig, zacht, doch vol biertje dat, wanneer je het etiket hebt gelezen, met al het geluk van de wereld gedronken kan én moet worden.

De grote oogst van Hoegaarden! Het goudkleurige bier met 8,5% alcohol heeft een fruitige smaak met tinten van Sinaasappelschil en Koriander. De smaak wordt gecreëerd door het gistingsproces, aangezien er geen tarwe in het bier zit, maar enkel gerstemout.

Bier met pit en karakter! Een gerstige gigant die met volle aandacht en geduld genoten mag worden! Dit bier kent pit en karakter, voor de drinker zonder haast. Een straffe afdronk, zoals de zuiderburen zouden zeggen, met een aangenaam bittertje. 

Artisanaal natuurbier uit het Belgische Brugge! Dit straffe tripelbier van 9% is vernoemd naar de oudste zoon van de brouwer, genaamd Hendrik. Het is een hoppig, moutig,bitter bier met in de afdronk duidelijke tonen van citrusvruchten.

 

Leuk feitje: ‘’Voor haar biertransport legde deze brouwerij als eerste in de wereld een 3,2km lange ondergrondse bierpijplijn aan, onder de historische binnenstad.’’SH

Gebrouwen bij volle maan! Een heerlijke frisse Tripel van 10% uit Peruwelz te Belgie. Het bier krijgt naarmate deze ouder wordt meer karakter en smeuigheid. Heb dus even geduld want dit wordt beloond. De letterlijke vertaling is ‘’Vrede God’’.Dus ongestoord zal het gedronken moeten worden.

Gebrouwen bij volle maan! Een heerlijke frisse Tripel van 10% uit Peruwelz te Belgie. Het bier krijgt naarmate deze ouder wordt meer karakter en smeuigheid. Heb dus even geduld want dit wordt beloond. De letterlijke vertaling is ‘’Vrede God’’.Dus ongestoord zal het gedronken moeten worden.

Leffe Blond

€ 1,30

Leffe Blond

€ 1,30

Het meest bekende uit de abdij van Leffe! Het gouden vloeistof, met perfecte schuimkraag is een toegankelijk, licht bier. Het is een fris bier met 6,6% alcohol, met in de afdronk een bitter sinaasappeltje. Erg dorstlessend!

Bourgondisch bier! Dit volblonde bier van de Vlamingen is heerlijk fruitig en bloemig, prachtig doordrinkbaar, waar een klein bittertje de kans krijgt de tong te bereiken. De afdronk is perfect in balans, dat ervoor zorgt dat er spoedig een nieuwe teug de weg naar de mond kent.

 

Leuk feitje:'' Lamme Goedzak dankt zijn naam aan de levensgenietende vriend van historisch romanpersonage Tijl Uilenspiegel en is dan ook bij uitstek een bier voor de echte Bourgondier.''

Barbar Blond

€ 2,55

Barbar Blond

€ 2,55

Het strijdersbier! Dit blonde honingbier komt uit Quenast te Belgie en telt 8,5% alcohol. Het bier is iets gekarameliseerd en door de toevoeging van (2%) honing, heeft het een zoete, doch sterke smaak. In de dronk kunnen ook kruidige tonen waar te nemen zijn, waarbij in de afdronk weer een klein bittertje tevoorschijn komt.

Twee ketels zijn bijeen gebracht! Een dry gin is samengevoegd met een Belgisch blond, waar een kruidigheid volgt. Dit bier kent een volle body, waar volmondig van genoten moet worden. Met haar 8,6% alcohol toch een prachtig genuanceerd bier!