Blond Bier

De naam zegt het al: het is een blond-kleurig bier. Dit bier is veelal fris van smaak en kan variëren van licht met weinig alcohol, tot zwaar met veel alcohol. Vaak heeft dit bier een mooie schuimkraag, dat zorgt dat het koolzuur langer in het bier blijft. Dit heeft weer als gevolg dat het een heerlijke dorstlesser is.
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

De fris en fruitige Tureluur! De nazomerdagen genieten van een heerlijk fris bier? De tonen van het citroengras met fragmenten van gember passeen heerlijk in het glas. Een frisse doordrinker met een lekkere afdronk die lichtelijk lang blijft nahangen.

Nieuw Zeeland in een Nederlands jasje! Aan dit bier, dat brouwerij Voorschoten maakt, is Nieuw-Zeelandse hop toegevoegd. Dit bier is een lekker frisse doordrinker met een alcoholpercentage van 6,5%. Het fruitige bij inname veranderd geleidelijk in kruidig. 

De monnik uit Ierland! Dit blonde bier met zeer aantrekkelijke schuimkraag laat de neus prikkelen. De geuren die ontsnappen na het ontkurken zorgen ervoor dat er snel een slok gewenst wordt. Een robuuste blonde met 7,5% alcohol zorgen ervoor dat het bier een body heeft, met een kruidige toon tijdens verorbering. 

 

Leuk feitje: De brouwerij 'St. Feuillien' is vernoemd naar een Ierse Monnik.

De kruiden in het glas! De aroma's overspoelen tot prachtige nuances tijdens consumptie van dit gerstenat. Rozemarijn, met daarbij merkbare smaken van sinaasappel en jeneverbes. Heerlijk overzichtelijk, perfect van het goeie! 

Toren 1425

€ 2,79

Toren 1425

€ 2,79

De Kruittoren! Vernoemd naar de Kruittoren die in het Kronenburgerpark staat kent deze haar oorsprong op het Nijmeegse grond! De Tripel met acht procent alcohol heeft een heerlijk zoetje, waar deze wel toegankelijk is voor een tripel. Zeker een genieter, maar dat hoeft zeker niet te lang van hetzelfde flesje. Een mooie doordrinker! 

De toegankelijkheid haarzelve! Het eerste bier dat de Koperen Kat brouwde is vernoemd naar de oudste, zeker blonde, dochter van de oprichter. Het is een zeer fris bier, dat met haar alcoholpercentage van 5% ook zeker niet genipt hoeft te worden. Net uit de koelkast gehaald, ingeschonken, door haar ongefilterdheid toch het idee dat er aan een écht speciaalbier begonnen wordt!

Het bier der Heilige Helpers! De Christoffel blond uit de Sint- Christoffel Abdij te Roermond wordt sinds 1986 gebrouwen. Het bier is dubbel gehopt wat zorgt voor een wat bittere smaak, wat vooral te merken is bij de afdronk. Wanneer dit bier in glas geschonken wordt, ontstaat er een stevige, witte kraag op het goudgele bier. Deze kraag zorgt ervoor dat het koolzuur lang in het glas blijft, waardoor er lang van dit bier genoten kan worden. De Christoffel Blond heeft met een alcoholpercentage van 6% de beste smaak wanneer deze direct uit de koelkast opgedronken wordt.

Een heus broederbier! De Achel Blond 8˚ heeft haar oorsprong liggen in de Brouwerij der Trappistenabdij De Achelse Kluis en wordt gebrouwen sinds 2001 in het gelijknamige dorp te België.  Het bier heeft een volle smaak wat een kruidige toon kan hebben met een ietwat zoetige moutige smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8% en komt het best tot zijn recht wanneer de fles een uur voor het opdrinken uit de koelkast gehaald wordt en iets op kamertemperatuur kan komen.

Een heerlijke sterke blondbier van 8,4%.  Het bier is gemaakt met drie graansoorten en heeft een fruitige, zachte, doch pittige smaak. Het is gebrouwen volgens een 17e eeuws Dendermonds Karmelietenrecept.

Leuk feitje: De Karmelieten zijn een bedelorde van de rooms-katholieken. 

Kwaremont

€ 2,10

Kwaremont

€ 2,10

Het bier voor de kopmannen! Kwaremont is een kruidig, zacht, doch vol biertje dat, wanneer je het etiket hebt gelezen, met al het geluk van de wereld gedronken kan én moet worden.

De grote oogst van Hoegaarden! Het goudkleurige bier met 8,5% alcohol heeft een fruitige smaak met tinten van Sinaasappelschil en Koriander. De smaak wordt gecreëerd door het gistingsproces, aangezien er geen tarwe in het bier zit, maar enkel gerstemout.

Artisanaal natuurbier uit het Belgische Brugge! Dit straffe tripelbier van 9% is vernoemd naar de oudste zoon van de brouwer, genaamd Hendrik. Het is een hoppig, moutig,bitter bier met in de afdronk duidelijke tonen van citrusvruchten.

 

Leuk feitje: ‘’Voor haar biertransport legde deze brouwerij als eerste in de wereld een 3,2km lange ondergrondse bierpijplijn aan, onder de historische binnenstad.’’SH

Uitverkocht

Paix Dieu

€ 3,50
Uitverkocht

Paix Dieu

€ 3,50


Gebrouwen bij volle maan! Een heerlijke frisse Tripel van 10% uit Peruwelz te Belgie. Het bier krijgt naarmate deze ouder wordt meer karakter en smeuigheid. Heb dus even geduld want dit wordt beloond. De letterlijke vertaling is ‘’Vrede God’’.Dus ongestoord zal het gedronken moeten worden.

Leffe Blond

€ 1,30

Leffe Blond

€ 1,30

Het meest bekende uit de abdij van Leffe! Het gouden vloeistof, met perfecte schuimkraag is een toegankelijk, licht bier. Het is een fris bier met 6,6% alcohol, met in de afdronk een bitter sinaasappeltje. Erg dorstlessend!

Barbar Blond

€ 2,55

Barbar Blond

€ 2,55

Het strijdersbier! Dit donkere honingbier uit Quenast te Belgie en telt 8,5% alcohol. Het bier is iets gekarameliseerd en door de toevoeging van (2%) honing, heeft het een zoete, doch sterke smaak. In de dronk kunnen ook kruidige tonen waar te nemen zijn, waarbij in de afdronk weer een klein bittertje tevoorschijn komt.

Sport Zot

€ 2,40

Sport Zot

€ 2,40

Verzot op sport, neemt dit vort! Het speciaalbier met veel smaak, wat ondanks de nalating van alcohol -namelijk 0.4%- perfect wegheeft van een echte Brugse Zot. Deze klassieker uit Brugge wordt ook gebruikt tijdens de productie van de Sport Zot. De Sport Zot heeft een fijne bitterheid met duidelijk waarneembare citrusvruchten!