Amber Bier

De verwijzing naar de kleur van het bier is duidelijk. Dit Amber-kleurige bier vergist vaak op een hogere temperatuur, wat ervoor kan zorgen dat verschillende producties anders kunnen smaken. 
Let wel, alle prijzen die Proefkaas aanbiedt zijn inclusief statiegeld.

Orval

€ 2,65

Orval

€ 2,65

Deze brouwerij kent éen bier en dat is deze prachtige Orval! Een succesvol bier dus en dat valt te beleven wanneer het ingeschonken wordt. Het amberkleurige vloeistof met 6,2% alcohol heeft een kruidige en fruitige smaak, met in het begin bittere tinten. Dit gaat al gauw over in een fruitige afdronk met een kleine tint bitter. Het heeft de lekkerste smaak wanneer het direct uit de koelkast opgedronken wordt.

Het eerste Quadrupel bier ter wereld! Het bier met een alcoholpercentage van 10% is gebrouwen in de abdij van Berkel-Enschot. Het heeft een ‘warme’ en intense smaak wat zoete tonen kan hebben. De afdronk kent een klein bittertje.

Pauwel Kwak

€ 2,10

Pauwel Kwak

€ 2,10

Het bier dat thuishoort in een koetsierglas! Zowel het glas als het bier heeft een eigenaardige vertoning. Dit krachtige amberkleurige bier met 8,4% alcohol heeft een zeer lange afdronk met een kwak karamel. Voordelig, want zo kan er extra lang van dit Vlaamse bier genoten worden!

 

Leuk feitje: Het glas paste perfect in een C-vormige haak, waar de koetsiers het niet konden laten om tijdens het rijden, het er meermaals uit te pakken. Gelukkig heeft deze C-vormige haak plaats gemaakt voor een heus plateau, zodat het een prachtig aanblik op tafel is.