Binnenshuis turen naar buiten, veranderlijk weer, waar enkel van genoten kan worden met de gedachte dat er op de tafel achter smaakvol ambrozijn staat. Kazen die prachtig kleuren bij de smaakvolle bieren. Genieten, samen, ook nu. Proefkaas heeft heerlijke Bo(c)kbieren en kazen waarvan wij vinden dat die bij dit flamboyante seizoen passen.

Herve l'Exquis Pikant

€ 4,95

Herve l'Exquis Pikant

€ 4,95

Zacht doch pikant! Deze mooie kubus, of baksteenkaas, zoals die ook wel wordt genoemd, heeft een zachte structuur. De geurrijke aroma's die vliegen naar de neus, vermoeden een zeer sterke smaak. Karakteristiek is die zeker, maar zeker toegankelijk voor de kaasliefhebber.

Mont d'Or

€ 10,00

Mont d'Or

€ 10,00

De kaas in sparrenhout! Deze heerlijke ovenkaas, de gemaakt is met rauwe melk maakt de borrelplank nog gezelliger. Met een goed brood kan deze volle kaas zeer goed verorberd worden. De smaak is licht pittig en er valt een klein zuurtje te ontdekken. Wanneer de kaas uit de oven wordt gehaald, komt de geur goed tot zijn recht. Inclusief receptenkaartje

Bleu d'Auvergne

€ 2,20

Bleu d'Auvergne

€ 2,20

De romige en kruidige kaas! De kaas heeft een vetgehalte van 50+ en heeft een plakkerige structuur. De blauwflora die erin zit, is dezelfde als de Roquefort, maar deze kaas is iets milder van smaak.

Boeren Camembert

€ 6,70

Boeren Camembert

€ 6,70

De pikante Camembert! Deze rauwmelkse kaas heeft een ziltige smaak, aangezien de koeien op een steenworp afstand van het strand in Normandie grazen. Deze Camembert heeft een minder romig, maar vollere smaak dan de gepasteuriseerde Camembert. 

Epoisses Berthaut

€ 9,65

Epoisses Berthaut

€ 9,65

Uit haar as herrezen! Deze kaas, die gewassen is met Marc de Bourgogne, heeft een kenmerkende geur. De roodoranje korst omhult een karakteristieke kaas, één die zeker niet te scherp is. De kaas, uit Bourgondie, kan als lepelkaas, of als heerlijke vaste kaas gegeten worden. 

Banon

€ 5,85

Banon

€ 5,85

De geitenkaas uit kastanjeblad! Deze kaas, die gewikkeld is in kastantjeblad wordt gemaakt van rauwe geitenmelk. De beige getinte kaas heeft een romige en zachte structuur, waar er heerlijke geuren van noten en hout opdwarrelen na het openen van het pakketje. 

Saint Marcellin

€ 2,30

Saint Marcellin

€ 2,30

Groot geworden door de grote leiders van Frankrijk! Deze kaas, waar een natuurlijk gevormde korst een glad en homogeen binnenste omhuld. Tonen van hazelnoot, honing met een licht gezouten smaak, brengen het toegankelijk karakter in het stenen bakje. 

Queso Oveja Romero

€ 2,75

Queso Oveja Romero

€ 2,75

De Spaanse schapenkaas! Deze kaas die zo'n 10 maanden gerijpt heeft in rozemarijn, heeft een heerlijk gebalanceerde smaak. De gekruide buitenkant, met het typische 'schaap' van binnen zorgen voor een perfecte combinatie.

Kaltbach Kaasfondue

€ 10,40

Kaltbach Kaasfondue

€ 10,40

Grotgerijpte kaasfondue! Gemak, eenvoud doch smaak. Deze fondue bevat de Zwitserse kazen Emmentaler en Gruyere, twee fonduekazen bij uitstek. Enkel verwarmen is het devies!

Bockbier

Bockbier is een van oorsprong Duits bier, waarbij de naam haar oorsprong kent in de beginjaren van 1600. Het zou gaan om een verbastering van Einbecker Bier. Bockbier is een ietwat stevig bier, dat tijdens het brouwproces twee keer de hoeveelheid mout toegediend krijgt ten opzichte van een pilsbier. De ontstane suikers vormen hierdoor een robuustheid, die vaak voor warme tinten zorgt. De mooie donkere kleur van het bockbier komt doordat de toegevoegde mout heviger gebrand is, waardoor de lichte kleur langzamerhand vergaat. 

Bij Proefkaas maken we graag gebruik van mooie bijpassende glazen, waar we een mooie 'tulp' bij de bock adviseren.

Berging HerfstBock

€ 2,70

Berging HerfstBock

€ 2,70

Diepgang en complexiteit! Doordat dit bier heeft gerust op eikenhout, heeft het een sterk karakter. Bittertje, waar een zoetje volgt. De toegevoegde mout is duidelijk waarneembaar.

 

'' Een zwaardere bock, heerlijk bij een kaasfondue met Mont d'Or'' 

Pimpelmeesch Chaams Bockbier

€ 2,95

Pimpelmeesch Chaams Bockbier

€ 2,95

De Bock klettert over het eiken! Gerust op eiken vaten, heeft dit bier genuanceerde vanilletonen. Het roodbruine bier uit Chaam heeft een ietwat zoete smaak met een bittertje in de afdronk. 

 

'' Dit bier, in combinatie met een roodbacteriekaas, zoals een Herve l'exquis. Het is fantastisch!''

Brothers in Law Biére Bock

€ 2,80

Brothers in Law Biére Bock

€ 2,80

Biére! Franse hop en gist begeleiden deze frisse, doch karakteristieke Bock! Karamel, lichtelijk gezoet en de dieprode kleur balanceren perfect in dit nat. Wellicht iets om samen met schoonbroer- of zus te drinken?

''De smaak is verrassend, doordat het anders is dan de neus doet vermoeden.''

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

€ 3,40

Hoop Awesome Autumn Rum Bock

€ 3,40

Hoop doet leven! Alsook dit bier. Heerlijk genieten van dit bier met tonen van rum en een stokje vanille. Dit bier in Zaandijk heeft een heerlijk robuust doch doordrinkbaar karakter.

Kraftbier Goej Klets

€ 2,85

Kraftbier Goej Klets

€ 2,85

Klets 'm erin! Dit verwarmende, vole, donkere, lichtzoete én prijswinnende bier heeft een robuuste smaak. Het toegevoegde johannesbrood zorgt ervoor dat er chocoladesmaken te ontdekken zijn.

 

'' De smaak is lastig te omschrijven, zo uniek is dit bier. Geen allemansvriend, maar zeker voor de fijnproever.''

Dutch Bargain Dubbelbock

€ 3,20

Dutch Bargain Dubbelbock

€ 3,20

Zeeuws G(r)oede! Dubbelbockig, dus extra gemout heeft het een uitgesproken karakter. Geroosterdheid in de afdronk, komen er alvoor karameltinten de lippen over. Ondanks zijn 'robuustheid' een mooi doordrinkbaar bier.

 

'' Bockliefhebber Dan mag dit bier zeker niet in je bestelling ontbreken.''

Uitverkocht

Konig Ludwig Ritterbock

€ 2,70 € 1,00
Uitverkocht

Konig Ludwig Ritterbock

€ 2,70 € 1,00

De enige Duitser in rij! Dit bier van koninklijke hoogheid is een allemansvriend. Het drop, anijsachtige, met hier en daar karameltonen heeft een lichtelijk zuurtje in de afdronk. 

 

''Een bockbier waar een bijpassend gerechtje noodzakelijk is. Op zichzelf is het bier krachtig van maak. Tezamen met een boeren camembert is het perfect'

Jopen Johannieter

€ 3,10

Jopen Johannieter

€ 3,10

De Geestelijke Bock! Johannieter kent mooie mates mout. De gematigde bitterheid past perfect met de gebalanceerde zoete tonen van fruit, karamel en chocolade.

 

'' Een bockbier zoals een bockbier hoort te zijn. niet authentiek, niet uitgesproken, maar precies goed.''