Proef de Lente

Eindelijk! De digitale wekker wordt nodeloos, de vogels fluiten je vrolijk wakker, de eerste zonnestralen schijnen langs de verduisterende gordijnen. Het is lente! Voorstaande ingrediënten zorgen voor de eerste glimlach van de dag, waar Proefkaas met onderstaande producten graag de laatste van de dag op je gezicht wil toveren. De producten die volgens Proefkaas’ proefteam heerlijk bij de lente passen, heerlijk smaken in de lentezon! 

Boerenkaas gemaakt met Lentebock! De volle smaak van de Boerenkaas is in uitmuntende combinatie met het frisse van de Lentebock. Deze kaas biedt toegang aan de beginnende kaaseter, waar de ver gevorderde er ook van zal smullen.

 

''Deze Boerenkaas is eigenlijk lekker bij elk bier dat we vandaag geproefd hebben, zeker een allemansvriend en daarom niet weg te denken van de borrelplank''-LB-

 

Biertip: Frolijke Frans

De kristallen 'zwemmen' in het pracht van het witte zuivel! De geitenkaasliefhebber heeft even geduld moeten hebben, maar na drie jaar op de plank te hebben gelegen, heeft Proefkaas deze ein-de-lijk aangesneden. Qua leeftijd is het een brokkel, maar de blokjes kunnen prima gesneden worden, waar de prachtige kristallen zichzelf tonen tijdens consumptie.

 

''Dé kaas voor de geitenkaas liefhebber. Drie jaar rijping maakt dat de smaken in deze kaas tot perfecte uiting komen''- IB-

 

Biertip: La Guillotine

Sale!

Kaltbach Kaasfondue

€ 10,40 € 4,95
Sale!
Sale!

Kaltbach Kaasfondue

€ 10,40 € 4,95

Kaasfondue kan wat Proefkaas betreft het gehele jaar door! Lekker in de tuin, gezelligheid, heerlijke dippers ernaast, genieten maar! Grotgerijpte kaasfondue! Gemak, eenvoud doch smaak. Deze fondue bevat de Zwitserse kazen Emmentaler en Gruyere, twee fonduekazen bij uitstek. Enkel verwarmen is het devies!

 

Biertip: La Guillotine

De oranje boerenkaas uit het Groene Hart! Deze boerenkaas gemaakt met gethermiseerde melk, waar door de gewassen korst een ietwat pikantje in de smaak naar voren komt! Door zijn romige smaak en dat lichte pikantje een kleine allemansvriend. Een eigenwijze boerenkaas waar wij maar wat trots op zijn. 

 

Biertip: I Remember My First Check-In

 

Leuk feitje: de naam betekent DOor Ruilverkaveling VAn ELders. 

Hollandse geitenkaas met een italiaans jasje! Deze zachte geitenkaas is omringd met tomaat,basilicum en oregano. Romig, mild en kruidige tonen brengen de sensatie op de borrelplank. 

 

''Geen liefhebber van geitenkaas? Probeer dan eens deze geitenkaas. Dat klinkt gek, maar ik daag je uit. Deze geitenkaas is zo licht van smaak dat ik het aandruf je deze te laten proeven. Én perfect voor de lente!'' -IB-

 

Biertip: Westmalle Extra

Saint Agur

€ 3,70

Saint Agur

€ 3,70

Typisch, de Saint Agur! Doordat de Saint Agur gemaakt is van gepasteuriseerde koemelk, heeft de kaas een veel romigere smaak dan vergelijkbare blauwe kazen. Dit ondanks de vele aders die als sieraden door de kaas heen ‘’stromen’’. Toch valt er bij het proeven een ietwat ziltige toon te ontdekken met hier en daar kruidige vlagen. De smaak begint vrij sterk maar zinkt dan heel geleidelijk.

 

''Romig en goed op smaak. Lekker op een toastje, door een gerecht, of gewoon zo; uit het vuistje'' -IB- 

 

Biertip: Springhaver

Een feest op tafel met deze kaas! De Alpenbloemenkaas is er een die wordt opgemerkt. Haar bijzondere uiterlijk met de fleurrijke bloemen die om de kaas zitten en haar licht intense smaak, maken deze parel tot een heus meesterwerk. De kaas heeft zo'n vier maanden gerijpt en hierdoor haar ietwat milde smaak behouden.

 

''Een kaas met een niet-alledaagse smaak. Een keer wat anders. Een kaas met de geur van de buitenlucht.'' -IB-

 

Biertip: Westmalle Extra

Le Fleuret

€ 6,30

Le Fleuret

€ 6,30

De zachte geitenkaas! Le Fleuret is een frisse geitenkaas waar zich  binnen de natuurlijke korst een zacht en licht romig zuivel bevindt waarbij de vingers met moeite bespaard blijven. Een toegankelijke geitenkaas, die ook geschikt is om uit te lepelen.

 

''Unieke structuur in combinatie met de frissee smaak van de geit balanceren prachtig op de papillen''-LB-

De sneeuw is definitief verdwenen dus we springen de lente in! Dit heerlijk biologisch gebrouwen lichte bier heeft een frisse smaak die perfect past in de lente. Gebrouwen met haver én gerstemout, dit zorgt voor een mooi volle smaak.

Leuk feitje: Wist je dat Spring Haver in 2020 de zilveren medaille heeft gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge?

 

 

Big Little Thing Imperial IPA tart de brouwlogica! Deze volmoutige IPA met 9% alcohol heeft een hoppig karakter met een tamme zoetheid, die perfect in verhouding is. Het tropische blikje refereert aan het tropisch karakter dat tijdens het dryhoppen op komt zetten. Doordat de brouwers niet wachten tot de vergisting ten einde is, maar in het actieve vergistingsproces extra hop erbij voegen, komen er diverse aroma's vrij.

Leuk feitje: dryhoppen is het (vaak voor de tweede keer) toevoegen van hop, tijdens of direct na het vergistingsproces.

Vijf soorten hop, ladingen mout, haver en tarwe zorgen voor een fantastisch bier! Deze zware IPA met 9% alcohol heeft mooie fruitige tonen van mango, citrus en meloen. Het hoppige karakter die dit bier is perfect in combinatie met het moutige volume.

 

''Als een niet- IPA liefhebber geniet ik toch van dit bier. De scherpe randjes zijn eraf'' -TB-

Leuk feitje: Wist je dat Sierra Nevada zowel in Europa als in Amerika te vinden is?

Een collaboratie van zowel brouwerij als soort bier! Dit bier is gebrouwen door Dutch Ipa en Uiltje, waar de biersoorten ''Sour'' en ''IPA'' ''geblended'' zijn. Oftewel, dit fantastische bier, dat gebrouwen is ter gelegenheid van het 10- jarige jubileum van Untappd, heeft een mooi zuurtje en perfect bitterje die met alle nuances gedronken kunnen worden. Een eenmalige uitgaaf, waar er nog enkele rusten in de voorraden.

La Guillotine

€ 2,75

La Guillotine

€ 2,75

La Guillotine, dat niks met het bier te maken heeft! Wel met het verhaal, want dit bier is ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de Franse Revolutie gebrouwen. La Guillotine is een zwaar donker bier met 8,5% alcohol dat bedekt gaat onder een volwitte schuimkraag. Onder dit jasje bewaart zich in eerst instantie een zoetje, waar vervolgens een intense smaak wordt overgenomen door een bittertje.


''Leuk'' feitje: De Guillotine is een instrument waar door middel van een valbijl straffen werden uitgevoerd.

Het Tafelbier van de monniken! Dit bier dronken de monniken van Westmalle veelal tijdens de maaltijd, waardoor het gelange tijd de abdij niet verliet. Tot ons grote vreugde hebben wij nu dit bier met 4,8% alcohol in ons assortiment. Ondanks het relatief lage alcoholpercentage is het rijk van smaak. Door zijn fruitige tonen is deze erg verfrissend en dorstlessend. Uniek in de trappistenwereld van bier!

Het Frolijkste bier van Nederland! Kleine Frans viel als jongste telg in een ketel schuimend bier. Sindsdien is Frans ongekend Frolijk en gelukkig! Deze Pale Ale heeft een zeer prettige smaakbalans. Heerlijk fris en fruitig, met een klein bittertje en fijne nuances van mandarijn. Daar word je toch Frolijk van?