Aanverwanten

Wij van Proefkaas houden van pure smaken! Smaken die te onderscheiden zijn. Wij van Proefkaas begrijpen echter ook dat sommige smaken niet voor een ieder weggelegd zijn. Dit kan als oorzaak hebben dat de smaak te sterk is. Er wordt bij ons gedacht in oplossingen, dus daar is iets moois voor gevonden: confituur. Dip het naar eigen zeggen stukje te smaakvolle kaas in de confituur, en merk dat het zoete van de confituur de smaakpapillen ietwat minder doet exploderen. Het voornaamste is wel om te blijven genieten van het mooiste wat zuivel te bieden heeft!

Heerlijke zoete mosterd met de naaldjes van dille. Deze pasta kan goed gecombineerd worden met de pikante en oude kazen.

Een heerlijke zoete pasta gemaakt van rode druiven. Deze pasta kan goed gecombineerd worden met de blauwader kazen.

Proefworst

Het artisanale assortiment van Proefkaas kent momenteel ook 'de droge worst'. Het product met een verhaal. De worst werd historisch gezien gedroogd om deze een lange tijd na productie nog te kunnen consumeren. Na verloop van tijd werden er extra ingrediënten toegevoegd, waardoor de diversiteit aan smaken toenam. Inmiddels is er een breed scala te bewonderen in de worstenwereld, daar waar Proefkaas een selectie van drie heeft gemaakt.

De smaak van vakantie! Deze worst, bereidt met Bleu d'Auvergne kaas heeft een krachtige smaak, maar zeker niet te overheersend. De snede zal zeker oververhit raken, want de ervaring leert dat de consumptie gestaakt wordt, wanneer de worst gust is.

In de mix 3+1 gratis. 

Biertip: Gouden Carolus Classic

Australië in Nederland! Deze worst gemaakt van kangoeroe is een verrassend object op de borrelplank. Het wild, het vlees, een genot om te eten. 

 

In de mix 3+1 gratis. 

 

 

Haal de Provence in huis! De gedroogde worst, die een natuurlijk karakter kent heeft onder andere rozemarijn en tijm als jasje gekregen. Hierdoor is de worst rijk van smaak, maar zeker niet pikant.

 

In de mix 3+1 gratis. 

Het wild maakt wild! Deze worst met wild zwijn is er één voor de echte wildliefhebber. De smaak van wild komt naar voren tijdens consumptie en blijft lekker hangen.Deze worst kent een combinatie van wild zwijn en varkensvlees, dit zodat de worst niet té hard wordt na het drogen.

In de mix 3+1 gratis. 

Biertip: St. Feuillien Blond

Voor erbij

Ook ''voor erbij'' beginnen we een selectie te vormen. Voor men, die wij ook wel de boergondier noemen, die geen genoeg kan krijgen van kaas. Voor diegene, die wij ook wel de beproever noemen, die het lastig vinden om gelijk met de smaakvolle kazen te beginnen. Voor deze mensen hebben wij de aanverwanten van de kaaswereld!

Wereld stad, wereld haven, wereld kaas. De bollen zijn gedoopt met oude kaas. Er zijn vele wegen die leiden naar Rome, want met deze kaas (bolletjes) beginnen, eindigen met een smaakvolle kaas, om uiteindelijk onthaald te worden als held. De kaasreis is een mooie trip! 

Kaasstengels

€ 3,00

Kaasstengels

€ 3,00

Stengels om de brug naar de kaaswereld te bouwen! Begint hier, met oude kaas bedekt tarwebloem, om vervolgens een echte oude kaas te proberen. 

Proefglas

€ 1,95

Proefglas

€ 1,95

Samen proeven! Gezelligheid en spraakstof gegarandeerd met deze glazen. Wat is er nu leuker om samen te discusseren over de smaken van bier?