Aanverwanten

Wij van Proefkaas houden van pure smaken! Smaken die te onderscheiden zijn. Wij van Proefkaas begrijpen echter ook dat sommige smaken niet voor een ieder weggelegd zijn. Dit kan als oorzaak hebben dat de smaak te sterk is. Er wordt bij ons gedacht in oplossingen, dus daar is iets moois voor gevonden: confituur. Dip het naar eigen zeggen stukje te smaakvolle kaas in de confituur, en merk dat het zoete van de confituur de smaakpapillen ietwat minder doet exploderen. Het voornaamste is wel om te blijven genieten van het mooiste wat zuivel te bieden heeft!

Heerlijke zoete mosterd met de naaldjes van dille. Deze pasta kan goed gecombineerd worden met de pikante en oude kazen.

Een heerlijke zoete pasta gemaakt van rode druiven. Deze pasta kan goed gecombineerd worden met de blauwader kazen.

Proefworst

Het artisanale assortiment van Proefkaas kent ook 'de droge worst'. Het product met een verhaal. De worst werd historisch gezien gedroogd om deze een lange tijd na productie nog te kunnen consumeren. Na verloop van tijd werden er extra ingrediënten toegevoegd, waardoor de diversiteit aan smaken toenam. Inmiddels is er een breed scala te bewonderen in de worstenwereld, daar waar Proefkaas een selectie heeft gemaakt.

Sale!

Maandpakket Oktober: Proefworst

€ 27,50 € 21,95
Sale!
Sale!

Maandpakket Oktober: Proefworst

€ 27,50 € 21,95

Nu in één van de drie(!) maandpakketten van Proefkaas! Proefworst: Alle worsten van Proefkaas in één pakket! 16 worsten om heerlijk van te genieten.

Het wild in de worst! De smaak van wild is duidelijk waarneembaar in deze droge worst. De worst is mals doch rijkelijk van smaak. De worst is gemaakt met hertenvlees, maar bevat ook varkensvlees.

Daar waar het gevogelte thuiskomt! Deze droge worst is gemaakt met fazantenvlees en varkensvlees, waar een mooie scheut cognac aan toegevoegd is. De heerlijke smaak van gevogelte en subtiele smaak van de drank zorgt voor fijne nuances.

Daar waar het delen gewenst is! Deze bundel met 8 worstjes is perfect voor het uitdelen, of wanneer de worstenhonger niet gestild kan worden, enkel voor de koper. Deze Franse worstjes zijn perfect voor in 't vuistje, maar ook een sierwerk op het borrelplateau.

Eend, peper, droge worst? Wij lusten er wel pap van! Het wilde, het scherpe en het genotvolle zijn samengesmolten tot één. De pepertjes zijn tussen het vlees van het eend en het varken duidelijk waarneembaar, waardoor het pittige hier en daar naar voren komt.

Daar waar de lekkere snack gewaardeerd wordt! Deze kleine fuetten zijn heerlijk zo uit 't vuistje. Daar waar je ze in twee kleine hapjes gedegusteerd hebt, valt het niet mee de volgende te laten liggen. De smaak van hazelnoot gecombineerd met de fuet is formidabel.

Het wild maakt wild! Deze worst met wild zwijn is er één voor de echte wildliefhebber. De smaak van wild komt naar voren tijdens consumptie en blijft lekker hangen.Deze worst kent een combinatie van wild zwijn en varkensvlees, dit zodat de worst niet té hard wordt na het drogen.

Biertip: St. Feuillien Blond

Voor erbij

Ook ''voor erbij'' beginnen we een selectie te vormen. Voor men, die wij ook wel de boergondier noemen, die geen genoeg kan krijgen van kaas. Voor diegene, die wij ook wel de beproever noemen, die het lastig vinden om gelijk met de smaakvolle kazen te beginnen. Voor deze mensen hebben wij de aanverwanten van de kaaswereld!

Wereld stad, wereld haven, wereld kaas. De bollen zijn gedoopt met oude kaas. Er zijn vele wegen die leiden naar Rome, want met deze kaas (bolletjes) beginnen, eindigen met een smaakvolle kaas, om uiteindelijk onthaald te worden als held. De kaasreis is een mooie trip! 

Kaasstengels

€ 3,00

Kaasstengels

€ 3,00

Stengels om de brug naar de kaaswereld te bouwen! Begint hier, met oude kaas bedekt tarwebloem, om vervolgens een echte oude kaas te proberen. 

Proefglas

€ 1,95

Proefglas

€ 1,95

Samen proeven! Gezelligheid en spraakstof gegarandeerd met deze glazen. Wat is er nu leuker om samen te discusseren over de smaken van bier?