Proef Aanbiedingen

Elk product van Proefkaas verdient het om volledig in de schijnwerpers te staan. Doordat wij elk product bijzonder vinden door het verhaal, de uitstraling, maar voornamelijk de smaak, zetten we diverse producten in het zonnetje. Dit rouleert en zo valt te zien dat elke keer een ander product opduikt, bekend of minder bekend.

Sale!

Maandpakket Juli

€ 25,95 € 22,00
Sale!
Sale!

Maandpakket Juli

€ 25,95 € 22,00

Eén half jaar is alweer bijna voorbij! Om dat te vieren hebben we gekozen voor een uniek maandpakket: 
 
Het nieuwe maandpakket luidt Proefkaas maar al te graag in! Zes producten, waarbij de helft zojuist de poorten van Proefkaas’ assortiment is binnengekomen. Zes producten, waar het schaap, de geit én de koe onderdeel vanuit maken. Drie bieren, waarbij een wel heel speciale blonde, een donker en een India Pale Ale meegeleverd zijn in het bierassortiment. Een pakket bomvol smaak en diversiteit. 
 
De Schachtknoop van Kompel mag alvast in het glas gegoten worden. De Tartu alsook de Retorta vindt Proefkaas hier super bij passen. De smaak van de truffels in het zuivel en een lichtpittig jasje van de tartu geeft ons zowaar een warm gevoel. De Retorta, met haar wat dikkere beschermlaag van gewassen korst, heeft een prachtig knisperend gevoel al voor het zuivel in aanraking komt met de net getoucheerde pappillen van het bier. Laat de Persille de Rambouillet wat ons betreft nog even met rust. Deze parel onder de geitenkazen, maar zeker ook van de blauwaderkazen wacht geduldig. 
 
Want dit geduld wordt beloond. Gouden Carolus Classic mag getapt worden in het meegeleverde glas, waar nadien de eerste stukjes van de Persille de Rambouillet ter degustatie genomen kan worden. De o-zo verfijnde geitenkaas, dat gemaakt is met de hand op een gecertificeerde biologische boerderij, verdient het om in alle rust gegeten te worden. Het spierwitte zuivel, met dansende aderen smaken het best bij het bier wanneer de mond al is ''voorgedraaid'' met het gerstenat.   
 
De geitenkaas, daar zal heus niets meer van over zijn nu de Sierra Nevada Big Little Thing IPA haar intrede mag maken in het glas. De Retorta Finca Pascualete verdient namelijk alle lof. Het eerder benoemde beschermjasje van de Retorta kan prima tegen de Big Little Thing IPA, maar doe de rits wel eerst open. Het zuivel alleen is namelijk een stuk milder dan tezamen met de korst. De schapenkaas uit Spanje heeft een mooi gewassen korst en ziet er op het eerste oog als een schattig kaasje uit, maar zit wel boordevol smaak.  
 
Het maandpakket is er één uit duizenden, waarbij zes totaal verschillende producten verschrikkelijk dicht bij elkander komen.  
 

Geniet, geniet nooit met mate! 

Sale!

Brokkelende heling

€ 19,95 € 17,95
Sale!
Sale!

Brokkelende heling

€ 19,95 € 17,95

De euro werd ingevoerd, Maxima werd gehuwd, Feyenoord wint de Uefa-Cup! Zomaar enkele gebeurtenissen die zich 19 jaar geleden afspeelden. Brokkelende heling kent vier ''brokkelkazen''. Respectievelijk in de leeftijd van drie, drie, vijf en acht jaar. Negentien jaar natuurlijke rijping hebben deze kazen nodig gehad om tot de smaaksensatie te komen die ze nu zijn. 

De nestor, een acht jaar oude parel, laat de andere kazen voor gaan tijdens consumptie. De Noord-Hollandse Brokkel, vijf jaar geleden uit het pekelbad gekomen, wenst zich alvoor de komijnekaas in de hand. Laatstgenoemde ontsnapte drie jaar geleden uit het zoute water en heeft sindsdien een sublieme smaak ontwikkeld. De in witte jas gehulde geitenkaas, dat boordevol kristal en brokkeligheid zit, kan heerlijk tussen de drie koeienkazen gegeten worden. 

 

Geniet nu, geniet later, want met ruim een kilo aan ''nestors van Proefkaas'' kent het genieten geen haast!

Sale!

VandeStreek 3565BC

€ 4,60 € 3,95
Sale!
Sale!

VandeStreek 3565BC

€ 4,60 € 3,95

Deze Imperial Porter is niet zo oud als de naam doet vermoeden! Wel heeft het gerstenat gelegen op whiskeyvaten die de intensiteit in het bier heeft gekregen. De tinten van whiskey, met de daarbij behorende rokerige afdronk, zorgen dat dit bier van 11,2% alcohol een bier is waar U tegen moet worden gezegd! Geniet, geniet nooit met mate, wel met kalmte! Het bier heeft inmiddels haar datum overschreden, maar de smaakevolutie is des te beter geworden.

Leuk feitje: Het bier heeft gerijpt op de postcode: 3565BC

Sale!

Blacksticks Blue

€ 4,25 € 3,80
Sale!
Sale!

Blacksticks Blue

€ 4,25 € 3,80

De prachtige goudgele kaas! In de zuivelfabriek van Lancashire wordt deze relatief nieuwe blauwschimmelkaas van gepasteuriseerde koemelk gemaakt. Deze kaas heeft een romige structuur met een nootsmaak en is perfect voor de avondplank, maar ook uit het vuistje is deze magnifiek.

 

Biertip: Pauwel Kwak

Sale!

Voorschotens Tripelkaas

€ 6,25 € 4,95
Sale!
Sale!

Voorschotens Tripelkaas

€ 6,25 € 4,95

Bierkaas pur sang! Door toevoeging van bier uit Voorschoten aan een kaas uit Voorschoten kan het niet lokaler 'gebrouwen' worden! Deze boerenkaas heeft een lichtpikante smaak dat heerlijk gepaard gaat met de geur en wetenschap van de toevoeging van het bier. 

 

Biertip:  Voorschotens Tripel.

Hoe wordt deze kaas gemaakt: Aan de rauwe melk wordt stremsel toegevoegd waardoor de kaas gaat 'stremmen'. Het vocht wordt verwijderd van het gestremde melk.  Wanneer de kaas nog niet helemaal haar vaste vorm heeft wordt er bier bij toegevoegd, nadien wordt deze substantie in een kaasvorm geperst, zodat het haar vaste vorm krijgt. Na het rijpingsproces is een prachtige kaas geboren! 

Sale!

Kwakpakket

€ 26,00 € 19,95
Sale!
Sale!

Kwakpakket

€ 26,00 € 19,95

Het bier dat thuishoort in een koetsierglas! Zowel het glas als het bier heeft een eigenaardige vertoning. Dit krachtige amberkleurige bier met 8,4% alcohol heeft een zeer lange afdronk met een kwak karamel. Voordelig, want zo kan er extra lang van dit Vlaamse bier genoten worden!

 

Leuk feitje: Het glas paste perfect in een C-vormige haak, waar de koetsiers het niet konden laten om tijdens het rijden, het er meermaals uit te pakken. Gelukkig heeft deze C-vormige haak plaats gemaakt voor een heus plateau, zodat het een prachtig aanblik op tafel is.

Sale!

Overjarige Komijnekaas

€ 1,49 € 1,25
Sale!
Sale!

Overjarige Komijnekaas

€ 1,49 € 1,25

Het Midden-Oosten in een Hollands jasje! Misschien wel dankzij de VOC- lieden bestaat deze prachtige kaas. De komijnzaadjes die verweven zitten in het zuivel zijn duidelijk waar te nemen in de smaak. De kaas heeft 18 maanden gerijpt in het pakhuis, waardoor deze veel vocht heeft verloren en de intensiteit van de smaak vooruit liep. Een fantastische borrelkaas!


Biertip: Gouden Carolus Classic