Proef Aanbiedingen

Elk product van Proefkaas verdient het om volledig in de schijnwerpers te staan. Doordat wij elk product bijzonder vinden door het verhaal, de uitstraling, maar voornamelijk de smaak, zetten we diverse producten in het zonnetje. Dit rouleert en zo valt te zien dat elke keer een ander product opduikt, bekend of minder bekend.

Sale!

Voorschotens Tripelkaas

€ 6,25 € 4,95
Sale!
Sale!

Voorschotens Tripelkaas

€ 6,25 € 4,95

Bierkaas pur sang! Door toevoeging van bier uit Voorschoten aan een kaas uit Voorschoten kan het niet lokaler 'gebrouwen' worden! Deze boerenkaas heeft een lichtpikante smaak dat heerlijk gepaard gaat met de geur en wetenschap van de toevoeging van het bier. 

 

Biertip: (Lichtelijk eigenwijs)  Voorschotens Blond.

Hoe wordt deze kaas gemaakt: Aan de rauwe melk wordt stremsel toegevoegd waardoor de kaas gaat 'stremmen'. Het vocht wordt verwijderd van het gestremde melk.  Wanneer de kaas nog niet helemaal haar vaste vorm heeft wordt er bier bij toegevoegd, nadien wordt deze substantie in een kaasvorm geperst, zodat het haar vaste vorm krijgt. Na het rijpingsproces is een prachtige kaas geboren! 

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Sale!

Kaltbach Kaasfondue

€ 10,40 € 4,95
Sale!
Sale!

Kaltbach Kaasfondue

€ 10,40 € 4,95

Kaasfondue kan wat Proefkaas betreft het gehele jaar door! Lekker in de tuin, gezelligheid, heerlijke dippers ernaast, genieten maar! Grotgerijpte kaasfondue! Gemak, eenvoud doch smaak. Deze fondue bevat de Zwitserse kazen Emmentaler en Gruyere, twee fonduekazen bij uitstek. Enkel verwarmen is het devies!

 

Biertip: La Guillotine

Sale!

Kwakpakket

€ 26,00 € 19,95
Sale!
Sale!

Kwakpakket

€ 26,00 € 19,95

Het bier dat thuishoort in een koetsierglas! Zowel het glas als het bier heeft een eigenaardige vertoning. Dit krachtige amberkleurige bier met 8,4% alcohol heeft een zeer lange afdronk met een kwak karamel. Voordelig, want zo kan er extra lang van dit Vlaamse bier genoten worden!

 

Leuk feitje: Het glas paste perfect in een C-vormige haak, waar de koetsiers het niet konden laten om tijdens het rijden, het er meermaals uit te pakken. Gelukkig heeft deze C-vormige haak plaats gemaakt voor een heus plateau, zodat het een prachtig aanblik op tafel is.

Sale!

Overjarige Komijnekaas

€ 1,49 € 1,25
Sale!
Sale!

Overjarige Komijnekaas

€ 1,49 € 1,25

Het Midden-Oosten in een Hollands jasje! Misschien wel dankzij de VOC- lieden bestaat deze prachtige kaas. De komijnzaadjes die verweven zitten in het zuivel hebben een zijn duidelijk waar te nemen in de smaak. De kaas heeft 18 maanden gerijpt in het pakhuis, waardoor deze veel vocht heeft verloren en de intensiteit van de smaak vooruit liep. Een fantastische borrelkaas!