Purmer Romig Zacht
De jongste laat ook zeker van haar horen! De vijf weken gerijpte kaas heeft de romigheid die van een echte Noord Hollandse kaas verwacht mag worden. Romig zacht, de kaas is dus nog jong, maar wordt niet zo genoemd. Dit komt doordat de kaas minder lang in aanraking is geweest met het pekelbad, dus minder zout bevat, maar langer heeft gerijpt, om haar romige smaak te krijgen.
Purmer
Het vlaggenschip van Proefkaas. Kwaliteit in haar meest pure vorm. De Beschermde Oorsprong benaming is er niet voor niets. De grazers doen dat van oudsher op de zilte klei van de Purmer Polder. De tot kaas gemaakte melk wordt minder lang in het pekelbad gelegd waardoor het minder zout bevat. Door de langere rijping heeft het een veel rijkere smaak dan de Goudse Kaas. Wat de koe eet, proef je! De Purmer is onze trots, allicht zelfs de trots van Holland, waar in Lutjewinkel al geruim een eeuw onze kazen worden gemaakt.
Smaak
Romig en zacht
Leeftijd
Vijf weken
Herkomst
Noord- Holland, Nederland
Melksoort
Koemelk
Gepasteuriseerd
Gepasteuriseerd
Ambacht
Snijden is handwerk, hierdoor kan het zijn dat het gekozen gewicht afwijkt. Proefkaas hanteert een maximale afwijking van 8%. Dit betekent dat met 500 gram kaas het gewicht tussen de 460-540 gram zit.
Houdbaarheid
Proefkaas vacumeert kazen voordat ze op verzending gaan. Hierdoor is het effect op de kaas tijdens het transport minimaal. De houdbaarheidsdatum neemt hierdoor voor zachte kazen met weken, en voor harde kazen met maanden toe. Kaas is echter een levend product, haal het ruim voor consumptie uit de verpakking en laat het 'ademen' om de beste kwaliteit te krijgen.